FőoldalArchívumÚj SoC chip kis- és középkategóriás személygépjárművek navigációs rendszereihez fejlesztve
2009. július 27., hétfő ::

Új SoC chip kis- és középkategóriás személygépjárművek navigációs rendszereihez fejlesztve

A Renesas új autóelektronikai áramköre
A Renesas Technology Europe bejelentette SH77722 típusjelű (SH-NaviJ2 sorozatú) eszközét. Az SH-NaviJ2 terméksorozat második fázisát képviselő újdonság szintén az autós navigációs rendszerek kiváló fejlesztési alapja.A kompakt méretű, kis- és középkategóriás személygépjárművek műszerfalába integrált és hordozható navigációs rendszerekhez fejlesztett SH77722 elődjéhez képest 17%-kal kisebb helyigényű, teljesítményét és használhatóságát tekintve pedig túl is szárnyalja azt


Az SH77722 ugyanarra a SuperH sorozatú, csúcskategóriás SH-4A CPU-magra épül, mint a jelenleg futó SH-Navi sorozatú termékek. A 400 MHz órajelű CPU feldolgozási teljesítménye 720 MIPS, a lebegőpontos számítóegysége pedig 2,8 GFLOPS teljesítményű, amellyel több mint elegendő alapot biztosítanak nagyteljesítményű navigációs rendszerek fejlesztésének. Az utasításkészlet az SH-4-gyel felfelé kompatibilis.

Az előd SH77721-hez (SH-NaviJ1) képest az SH77722 rendelkezik 2D-s és 3D-s gyorsítással rendelkező grafikus feldolgozót is. A rendszer így egyetlen áramkörrel is képes gazdag grafikus tartalom megjelenítésére, legyen szó akár látványos menürendszerről vagy 3D-ben ábrázolt, domborzati jellemzőkkel is rendelkező térképről. Továbbá a Renesas Technology minden funkció kihasználását grafikus könyvtárakkal támogatja a grafikus alrendszer mind teljesebb kihasználása érdekében. A 3D grafikus könyvtár igen felhasználóbarát alkalmazásfejlesztő interfésszel (API-val) rendelkezik, a 2D-s könyvtár pedig GDI-Sub-kompatibilis, amely eleget tesz a Microsoft Windows® Automotive 5.0 Service Pack 2 specifikációinak.

A 32-bites busszal és DDR2 SDRAM-interfésszel rendelkező SH77722 ezeken felül rendelkezik 16-bites bővítőbusszal is az SRAM- vagy flash-memória illesztését megkönnyítendő. Az UMA (egyesített memória-architektúra) lehetővé teszi a modulok által használt memóriák megosztását. A DDR2 SDRAM buszszélességének 32-bitesre bővítése lehetővé teszi kétkijelzős rendszerek fejlesztését. Az SH77722 egy kijelzőn akár 1280×768 pixeles, két megjelenítőn pedig egyenként 832×496 pixeles képi tartalom megjelenítését támogatja.

A gépjármű-buszhoz illesztést az új változatba integrált MOST-kompatibilitás és egy másodlagos CAN interfészcsatorna segíti elő, továbbá a rendszer rendelkezik USB 2.0 High-Speed gazda- és szolgainterfésszel, SD-kártya interfésszel, FM dekóderrel és több audio- és soros csatornával. Fejlesztőkörnyezetként a jól ismert és elismert E10A-USB rendszer használható.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény