FőoldalArchívumKonténerizált szerverrendszerek Tajvanon
2010. január 08., péntek ::

Konténerizált szerverrendszerek Tajvanon

A tajvani ITRI (Ipari Technológiai Kutatóintézet) úgy tervezi, hogy 2010 végén szabványos áruszállító konténerekbe telepíthető számítógépes szerverrendszereket fog bemutatni.A könnyen szállítható és gyorsan telepíthető rendszereket először a tajvani kormány fogja kipróbálni, az állampolgárok egészségügyi adatainak elektronikus kezelésénél

Az elgondolás célja az, hogy teljes informatikai kiszolgáló, adattároló és -feldolgozó rendszereket lehessen gyorsan bárhová telepíteni az országban. Egy-egy helyszínen több konténerből álló adatközpontokat lehet majd létrehozni. Az egyes egységek ára nagyjából 5 millió amerikai dollár lesz.
A hosszú távú terveknek megfelelően a konténeres szerverrendszereket helyi közületek, valamint kis- és közepes vállalkozások használják majd, a "cloud computing" koncepció jegyében. Ez azt jelenti, hogy egyes térségekben működő különböző szereplők megosztanák egymással az ily módon teremtett adattároló és -kezelő kapacitást, jelentősen csökkentve az egyedi informatikai költségeiket. Az ITRI a projekttől azt reméli, hogy a jövőben jelentősen fellendíti majd Tajvan vidéki régióinak gazdaságát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény