FőoldalArchívumPénzügyi Informatikai Innovációs Központot hoz létre a BME
2009. május 21., csütörtök ::

Pénzügyi Informatikai Innovációs Központot hoz létre a BME

A Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vezetői írták alá a két szervezet közötti stratégiai együttműködési megállapodásról szóló szerződést. Ennek keretében a két szervezet Pénzügyi Informatikai Innovációs Központot hoz létre.A megállapodás értelmében a Morgan Stanley és a BME mind kutatási, mind oktatási területen együttműködik, ötvözve a Morgan Stanley pénzügyi információtechnológiai szaktudását a BME oktatási tapasztalataival. Az együttműködés számos innovatív kutatási projekt finanszírozására is kiterjed


A BME jelentős tudományos háttérrel rendelkezik a matematikai és az információtechnológiai alkalmazások kutatása és fejlesztése területén. Így a Morgan Stanley szorosan együtt tud működni a BME-vel. David Legg vezérigazgató a projektet "igazán izgalmas"-nak nevezte és úgy vélte, hogy a jövőben is közösen dolgozhat a két intézmény különböző innovatív fejlesztéseken.
Péceli Gábor, a BME rektora fontos előrelépésnek tartja ezt az együttműködést. Az egyetem vezetősége folyamatosan arra törekszik, hogy oktatási programjaikat az ipari partnerek igényeinek megfelelően alakítsák, miközben oktatási és kutatási infrastruktúránkat is fejlesztik. A Morgan Stanley-vel való együttműködés mindezt lehetővé teszi a számukra. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán megalakuló Pénzügy Informatikai Innovációs Központ kutatás-fejlesztési tevékenységének főbb területei: pénzügyi szoftvertechnológia és fejlesztés, pénzügyi információs rendszerek technológiája, pénzügyi idősorok vizsgálata, kockázatelemzés, portfólióoptimalizálás.
A Morgan Stanley a közelmúltban vette fel hétszázadik alkalmazottját a budapesti székhelyű Ügyviteli és Technológiai Szolgáltató Központjába. A budapesti alkalmazottak számos olyan feladatot látnak el, amelyek a vállalat pénzügyi tranzakcióinak ellenőrzését, információtechnológiáját, illetve operációs tevékenységét hivatottak támogatni.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény