FőoldalArchívumÚjraindult a THE program nagysikerű tudománynépszerűsítő roadshow sorozata
2009. május 14., csütörtök ::

Újraindult a THE program nagysikerű tudománynépszerűsítő roadshow sorozata

Természettudományos kísérletsorozat a THE programjában
A THE ezúttal (idén először) a budapesti Ady Endre Gimnáziumba látogatott el, ahol a tavalyi hagyományokat folytatva látványos természettudományos kísérleteket mutattak be, illetve kiváló előadók közreműködésével igyekeztek népszerűsíteni a műszaki- és természettudományokat


A roadshow-t ezúttal Bartók Marcell, a program vezetője nyitotta meg, majd bemutatta a THE Programot és röviden ismertette a diákokkal a mérnöki és természettudományos pályában, tanulmányokban rejlő távlatokat. Ezt követően Dr. Hámori József kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia tagja tartott tanulságos előadást Goethe: a zseni tehetség és nagyon sok szorgalom címmel. Ezt követően Sík András fiatal kutató tartotta meg szokásos rendhagyó előadását A Mars-kutatás legújabb eredményei címmel. Füstös Géza a Siemens képviseletében az innovatív vállalatokban rejlő távlatokról, karrierlehetőségekről beszélt, majd Hamow Kamirán Áron az ELTE hallgatója ecsetelte az egyetemi élet szépségeit. A roadshow legizgalmasabb része a hagyományoknak megfelelően a diákok bevonásával és Tóth Pál közreműködésével végzett látványos természettudományos kísérletsorozat volt.
A THE Program Roadshow-sorozata a 2009. évben kétheti rendszerességgel folytatódik.
A roadshow és a THE Program megvalósításában szerepet vállaltak:
Magyar Innovációs Szövetség, Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, Siemens, Sanofi Aventis, Richter Gedeon, Audi, Messer, IVSZ, ELMŰ.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény