FőoldalArchívumÁramlásmérők helyszíni kalibrálása az Endress+Hauser-től
2009. február 19., csütörtök ::

Áramlásmérők helyszíni kalibrálása az Endress+Hauser-től

E+H hordozható, áramlásmérő kalibráló rendszere
A kalibrálás, vagyis a mérőeszközök pontosságának dokumentált ellenőrzése kiemelt fontossággal bír a termelési folyamatok minőségbiztosításában, szervezeti egységek közötti elszámolásban.A jó minőségű gyártás alapfeltétele, hogy a végtermék minőségét befolyásoló jellemzők értékeit pontosan ismerjük – ehhez pedig biztosnak kell lennünk abban, hogy a mérőeszközeink megfelelően működnek, az általuk szolgáltatott eredményekben megbízhatunk


Az Endress+Hauser hordozható kalibráló berendezésének "lelke" 3 db, egymástól eltérő átmérőjű, nagypontosságú Promass 83F típusú Coriolis tömegáramlás-mérő. A mérés vízzel történik. A kalibrálandó mérőeszköz átmérőjének, méréstartományának és pontosságának megfelelően kell kiválasztani a mestermérőt, illetve beállítani a térfogatáramokat. A kalibrálandó mérőeszköz megfelelő hosszúságú, zavaróelem nélküli egyenes csőszakaszba kerül beépítésre, amely flexibilis csővel csatlakozik a kalibráló kocsihoz. A mérési pontok beállítása a kezelő feladata, a mérési eredmények gyűjtése, rögzítése, kiértékelése és a kalibrálási bizonyítvány nyomtatása automatikus. A vízellátás történhet az üzem hálózatából, vagy a kalibráló kocsihoz csatlakoztatott mobil víztartályból, amelyből szivattyúk biztosítják a víz áramlását.
A kalibráló kocsi mindhárom "mestermérője" az Endress+Hauser svájci Flowtec gyárában sorozatgyártásban készülő műszer, így kiemelkedően nagy pontosságot igénylő helyekre üzemi mérőeszközként is beépíthető. A ±0,05%-os alapbizonytalanságú Promass 83F Coriolis tömegáramlás-mérő rendelkezik az MKEH (volt OMH) magyarországi hitelesítési engedélyével.

További információ

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény