FőoldalArchívumE+H és Knick együttműködés a folyadékanalitikai érzékelők induktív csatlakozóinak alkalmazásában
2009. január 16., péntek ::

E+H és Knick együttműködés a folyadékanalitikai érzékelők induktív csatlakozóinak alkalmazásában

Kézfogás az együttműködés aláírásakor
Az Endress+Hauser (Reinach, Svájc) és a Knick (Berlin, Németország) között üzleti együttműködés jött létre a folyadékanalitikai termékszegmensen.Ennek az együttműködésnek a lényege az Endress+Hauser Memosens technológián alapuló induktív csatlakozók közös használata és fejlesztése, valamint e technológia jövőbeni ötvözése a Knick által gyártott InduCon technikai tulajdonságaival.


A Memosens névvel ellátott, adat- és energiaátvitelre alkalmas induktív csatlakozás – amelyet az Endress+Hauser 2004 óta gyárt – digitális jelátvitelt tesz lehetővé az analitikai szenzorok (pl.: pH, redox, vezetőképesség vagy oldott oxigén) és távadóik között. A 2006-ban Magyarregula különdíjat is elnyert elektródák biztonságos integrált intelligenciájuknak és előre kalibrálhatóságuknak köszönhetően jelentősen megkönnyítik az érzékelő rendszerek kialakítását és biztonságos üzemeltetését. Az Endress+Hauser és a Knick megállapodtak, hogy felfedik egymásnak technológiájuk részleteit.

Image Image
Memosens speciális csatlakozó
"Szeretnénk létrehozni egy közös platformot az induktív csatlakozók számára, amely az összes felhasználó előnyére válik" mondta Klaus Endress, az Endress+Hauser csoport vezérigazgatója. Dr. Martin Knick, a Knick vezérigazgatója a megállapodással kapcsolatban hozzátette: "Az a célunk, hogy minél több szenzor- és távadó gyártó cég használhassa ezt a technológiát."
Dr. Manfred Jagiella az Endress+Hauser Conducta vezérigazgatója és Wolfgang Feucht a Knick ügyvezető igazgatója szerint, a felhasználók így két függetlenül működő gyártó Memosens kompatibilis termékei közül választhatnak.
Image Image
A jövőben a két cég egy új közös fejlesztésű Memosens generáció piacra dobását tervezi. Ezen kívül megegyezetek az induktív csatlakozórendszerekre vonatkozó szabadalom közös engedélyeztetésében, valamint bemutatták az új, közös Memosens logót.

További információ: www.wateronline.com
www.endress.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény