FőoldalArchívumMagyar siker az ICT2008-on
2008. december 04., csütörtök ::

Magyar siker az ICT2008-on

Balogh Tibor a díjjal
A HoloVízió 3D display Best Exhibit díj ezüst fokozatában részesült a 2008. november 25-27-ig Lyonban, a francia EU elnökség alatt megrendezésre került ICT2008 kiállításán.


Az ICT konferencia és kiállítás az Európai Unió által támogatott információtechnológiai kutatások kétévente megrendezésre kerülő legjelentősebb 3-napos rendezvénye. A Holografika Kft. ez év novemberében – egyedi meghívás alapján – vett részt ezen az európai szinten legjelentősebb K+F információtechnológiai kiállításon, ahol bemutatta holografikus 3D rendszerét az ún. SME village (KKV falu) keretében.

A Holografika Kft. szabadalmaztatott 3D display technológiával rendelkező magyar technológiai cég, amelyet Balogh Tibor, Gábor Dénes díjas villamosmérnök-holográfus alapított. A cég olyan 3D megjelenítők fejlesztésével foglalkozik, amelyeket az orvosi és tudományos képalkotásban már használnak, illetve a jövőbeni 3D televíziózás alapját jelenthetik. A HoloVízión megjelenő 3D kép szemüveg nélkül is látható, nincs szükség a fej pozicionálására vagy a szemmozgás követésére, és ablakszerű, természetes 3D látványt nyújt egyidejűleg több néző számára. A cég az EU informatikai keretprogramjában a magyar KKV-k közül az elmúlt 5 évben a legsikeresebbnek bizonyult.

Az ICT 2008 kiállításon bemutatott, egy EU projekt keretében kifejlesztett 110 cm képátmérőjű ún. 3D szemüvegnélküli mozi rendszer nagy sikert aratott, köszönhetően a térben, a képernyő síkja előtt és mögött egyszerre megjelenő 3D modelleknek és videoklipeknek. A HoloVízió esetében a 3D kép tökéletes térbeli élményt nyújt, a megjelenített képtartalom mögé lehet tekinteni, akárcsak a valódi tárgyak esetében.

Balogh Tibor, ügyvezető szerint: Ez az elismerés a HoloVízió által korábban elnyert szakmai díjakhoz képest azért kiemelkedő jelentőségű a számunkra, mert ezt a látogatók szavazatai alapján kaptuk. Egyben közvetlen megerősítés, hogy a tökéletes 3D térbeli megjelenítés irányában tett erőfeszítéseinket érdemes tovább folytatnunk.

A kiállításról és a díjátadásról készült rövidfilm már az Interneten is elérhető

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény