FőoldalArchívumA Lifestyle Expo Budapest szeptember 15-én megnyitotta kapuit a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban
2008. szeptember 17., szerda ::

A Lifestyle Expo Budapest szeptember 15-én megnyitotta kapuit a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban

Magyar és a környező országokból érkező üzletembereket és üzleti delegációkat várnak. A kapunyitás után, hétfőn reggel. Regisztrációs pult. A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) és a Department of Foreign Trade and Economic Cooperation of Guangdong Province (GD-DOFTEC) által közösen szervezett kiállítás lehetővé teszi a magyar és a környező országok üzletemberei számára, hogy a legújabb trendeket és stílusokat személyesen tapasztalják meg. A kiállításra a régióból Macedóniából, Romániából, Oroszországból, Csehországból és Lengyelországból érkeztek üzleti delegációk.

Gyönyörű ruhák, stílusos táskák, USB-ről működtethető ventillátorok, Bluetooth technológiával kompatibilis szórakoztató elektronikai rendszerek, extravagáns lakberendezési cikkek és még több különleges termék - egy közös vonással biztosan rendelkeznek. A kis- és nagykereskedők mindegyiket megtekinthetik és megrendelhetik szeptember 17-ig a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Több mint 170 hongkongi és kantoni cég érkezett a magyar fővárosba, hogy remek ár-érték arányú termékeiket bemutassák.


Image Image
Edelweiss Cheung - Miss Hong Kong 2008, Zhang Chunxiang - a Kinai Népköztársaság magyarországi nagykövete, Jack So - a HKTDC elnöke, Dr. Garamhegyi Ábel - nemzetközi kapcsolatokért felelős szakállamtitkár, Huang Liren - GD DOFTEC igazgatóhelyettese, Dr. Huszty Andás - Magyar-Kinai Gazdasági Kapcsolatok Fejlesztéséért, és a 2010. évi Shanghaji Világkiállításon Történő Részvétel Koordinálásáért Felelős Miniszterelnöki Megbízott a nyitóünnepségen
A Lifestyle Expo Budapest kiállítást Dr. Garamhegyi Ábel, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős szakállamtitkára és egyben a Miniszterelnöki Hivatal külgazdasági kormánybiztosa; Jack So, a HKTDC elnöke és Huang Liren, a GD-DOFTEC igazgatóhelyettese nyitotta meg. Hozzájuk csatlakozott a 2008-as Hongkong szépe, Edelweiss Cheung, aki a hongkongi stílus nagykövete is egyben.

Dr. Garamhegyi Ábel hangsúlyozta a magyar-hongkongi üzleti kapcsolatok fontosságát, és kiemelte, hogy „Hongkong volt az egyik fő helyszíne a Kínai Magyar Évad programjainak. Többek között ez is Magyarország Hongkong iránti nagyrabecsülését bizonyítja." A kormánybiztos az elektronikai és ICT
ipart a kétoldalú kereskedelem és a befektetési együttműködés motorjaként említette.

Jack So kihangsúlyozta beszédében, hogy a közép- és kelet-európai régió egyre nagyobb figyelmet kap, mivel ez egy új és izgalmas lehetőségeket rejtő fogyasztói piac, amely fogékony az új divatirányzatok és terméktrendek iránt. „Így Hongkong és Kanton együttes jelenlétének célja a szép kivitelezésű áruk bemutatása, és bízunk benne, hogy a magyar és kelet-európai vásárlókat is meggyőzi a termékek stílusa és kedvező ára."

„A Lifestyle Expo által Magyarország és a közép-kelet-európai régió üzletemberei még inkább megérthetik Hongkong és Kanton kereskedelmi szemléletét, és ennek következtében bízunk benne, hogy még több közös partnerségi kapcsolatot tudnak kialakítani." - mondta el Huang Liren.

Image Image
Miss Hong Kong a Lánchídon
2007-ben a Hongkong és Magyarország között megvalósult kereskedelem összességében elérte az 1,268 milliárd US dollár értéket, amely 21%-kal volt több, mint 2006-ban. A 2008-as év első felében további 21,1%-os növekedés figyelhető meg. Magyarország jelenleg Hongkong 33. legjelentősebb kereskedelmi partnere.

A kiállítás különleges vonzereje többek között az a divatbemutató, amelyek a 2008-as Hongkong szépe, Edelweiss Cheung részvételével került megrendezése. A tegnapi, népszerű budapesti helyszíneken történő fotózása során is sok tekintetet vonzott.

Miss Hong Kong a nyitóünnepségen a magyar modellekkel együtt a legújabb és legismertebb hongkongi divattervezők ruháit mutatta be, akik Hongkong és a szomszédos kantoni régió innovatív és kreatív képességeit személyesítik meg.

Image Image
Miss Hong Kong 2008 Walter Ma ruhájában a nyitóünnepség divatbemutatóján
A Lifestyle Expo a magyar és a szomszédos országok üzletembereinek többféle kitűnő kapcsolatépítő programot biztosít a hongkongi és kantoni kiállítókkal. A nyitás napján az Iparművészeti Múzeumban tartandó fogadás alkalmával több mint 350 meghívott vendéget fogadtak. Szeptember 16. délutánján a kiállítás területén a látogatók két alkalommal is részt vehettek az Iparágspecifikus Kapcsolatépítő Programban, ahol termékkörönként tárgyalhattak a gyártókkal.

Szeptember 17-én a magyar nagyközönséget is várják a kiállításra. A szervezők ingyenes belépést és tapasztalt babysitterek felügyelete mellett gyermekmegőrző szolgáltatást és -játszóházat biztosítanak.

A Lifestyle Expo Budapestről további információt a
www.hktdc.com/lifestyleexpobudapest oldalon találhat.

A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) 1966-os alapítása óta a hongkongi gyártók, kereskedők és a szolgáltató cégek szolgálatában áll, továbbá nemzetközi piacra jutásukat segíti elő. A HKTDC világszerte több mint 40 irodája - amelyek közül 11 Kína területén található – Hongkong üzleti
adottságait és a kínai valamint az ázsiai kereskedelemben betöltött jelentős szerepét hangsúlyozza. A HKTDC világvásárokat és üzleti delegációkat szervez, miközben nemzetközi eladók és vevők millióit köti össze különböző integrált szolgáltatásai - kereskedelmi vásárok, online piacterek és termékkatalógusok - segítségével.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény