FőoldalArchívumElectroSalon2008
2008. szeptember 02., kedd ::

ElectroSalon2008

Az ELEKTROnet stand a kiállításon ElectroSalon2008 kiállításAz ipari kiállítások új fejezetének harmadik felvonása zajlott május 27–30 között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Idén egyszerre rendezte meg a Hungexpo IPAR NAPJAI címen az Industria-, ElectroSalon-, Chemexpo- és Securex- kiállításokat, amelyeken a 669 kiállító 14 760 m2-en bemutatott újdonságaira több mint 16 ezren voltak kíváncsiak.


Bár a kiállítás, az IPAR NAPJAI rendezvénysorozat részeként került megrendezésre nem veszett el a rendezvények között, hanem igényes előadásaival a sorozat húzóeseményévé vált. Maga a kiállítás az A pavilon egy részét töltötte ki, 2377 m2-en. A 115 kiállítóból idén az elektronikai szerelőipart, technológiát kevesebb cég képviselte, mint tavaly, de alkatrész-disztribútor sokkal több volt. A külföldi kiállítók közül több új cég is akadt, akik ezt a rendezvényt célozták meg a magyar piaccal való ismerkedésre, kapcsolatok létesítésére. A kiállítóknak sikerült felhívniuk magukra a látogatók figyelmét érdekes standjaikkal, sok látogatót vonzottak a kiállított újdonságok, érdekességek. A kiállítás egyszerű megközelítését sikerült megoldani a szervezőknek a területen folyó építkezések ellenére is, így nem volt fennakadás, csak csodálkozás az újonnan épülő G pavilon és a passzázs építészeti megoldásaira.
A kiállításra – mint mindig – a szerdai, csütörtöki napon látogatott ki az érdeklődők nagy többsége, akik között, a Volánbusz kedvezménynek köszönhetően, sok volt a vidéki érdeklődő. A keddi és pénteki napon több idő jutott a cégek közötti régi kapcsolatok ápolására, újak létesítésére. Idén is – immár hagyományosan – lapunk volt a kelet-közép-európai regionális elektronikai szakkiállítás, az ElectroSalon hivatalos médiája. Standunkon is élénk volt a fogalom, nyereményjátékunkon napról napra többen regisztráltak, és eséllyel indultak a naponta rendezett sorsoláson az értékes nyereményekért. A kapcsolódó, összesen 23 szakmai konferencián több mint 1000 érdeklődő regisztrálta magát.
A következő Ipar Napjai keretében, 2009. május 5–8. között – már a megújult vásárközpontban –, a MACH-TECH és az ElectroSalon fogadja az ágazatok piaci szereplőit. Az Industria, a Securex és a Chemexpo legközelebb 2010-ben jelentkezik.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény