FőoldalArchívumInRow OA: energiahatékony, rack feletti hűtési megoldás
2010. december 06., hétfő ::

InRow OA: energiahatékony, rack feletti hűtési megoldás

Az APC by Schneider Electric, az integrált kritikus bemutatta az InRow OA és a Refrigerant Distribution Unit (RDU) keringetett hűtőközeg alapú hűtési berendezéseit. Az adatközponti környezetekbe szánt, magas hatásfokot és rack feletti hűtést kínáló InRow OA az APC piacvezető InRow termékvonalát egészíti ki

"Az adatközpontokban folyamatosan nő a teljesítménysűrűség. A hatékonyságra való törekvés arra ösztönzi a felhasználókat, hogy mind több területet foglaljanak a fizikai infrastruktúra számára" - mondta Dave Guidette az APC Enterprise Systems, Services & Software üzletágát vezető alelnöke. "Az APC új InRow OA és RDU termékei lehetővé teszik az adatközponti menedzserek számára, hogy rackszekrények eltávolítása vagy racksorok megbontása nélkül is bevezethessék a sor alapú hűtést, így nagyfokú rugalmassággal felelhessenek meg a nagysűrűségű fogyasztók követelményeinek" - tette hozzá Dave Guidette.

A közepes és nagy sűrűségű alkalmazásokhoz ideális új APC InRow OA-megoldás képes akár 27 kW hőterhelés semlegesítésére is úgy, hogy a hőforrásnál szívja el az IT-eszközök meleg levegőjét, és lehűtve fújja azt vissza az adatközpont területére. Az OA-rendszer része a meleg folyosó lezárása, amellyel elkerülhető a hideg és meleg légáramlatok keveredése, ezáltal nő a hűtés tervezhetősége. A magas hatékonyságú rendszert moduláris konstrukció, változtatható sebességű ventilátorok, és intelligens, adaptív vezérlés jellemzik. A meleg sor feletti elhelyezés nem vesz el helyet az informatikai eszközöktől. A berendezés akár rackszekrények tetejére, akár mennyezetről függesztve is telepíthető, így könnyen adaptálható meglévő adatközponti környezetekbe is.

A hűtőközeg alapú rendszert úgy tervezték, hogy az informatikai eszközök közelében lévő vízszivárgás ne lehessen kockázati tényező. Ebben a moduláris rendszerben alkalmazott R134a hűtőközeg nem mérgező, nem káros az ózonrétegre, és nem veszélyezteti az informatikai berendezéseket szivárgás esetén.

Az APC Refrigerant Distribution Unit (RDU) Az APC Refrigerant Distribution Unit (RDU)
A hűtőközeg elosztó (Refrigerant Distribution Unit - RDU) 160 kW hő elszállítására képes az APC InRow OA hűtőberendezésekből. A moduláris konstrukciójú RDU változtatható sebességű szivattyúival, és intelligens, adaptív vezérlésével magas hatásfokú, változó közegáramú rendszer alakítható ki. Az RDU képes 0 és 100 százalék között szabályozni a kapacitását minimális terhelési igény nélkül. A berendezés elhelyezhető az informatikai térben, de akár egy szomszédos helyiségben is, még több helyet hagyva ezzel az informatikai eszközöknek.

A rendszer lényeges elemei továbbá a moduláris csőcsatlakozások és az APC InRow OA rögzítésére szolgáló konstrukció. A moduláris csőcsatlakozókat az APC InRow OA rögzítő szerkezetére integrálták, ami leegyszerűsíti a telepítést, és csökkenti a beruházási költségeket.

Az APC InRow OA kulcsfontosságú jellemzői:

  • Lehetővé teszi az informatikai eszközök által elfoglalható alapterület maximalizálását
  • Megoldást nyújt azok számára, akik aggódnak vizet vezetni az adatközpontjukba
  • 30-50 százalékkal nagyobb hatásfokkal működik, mint a hagyományos álpadlós adatközponti hűtés
  • Rugalmas elhelyezési lehetőségeket nyújt, és elkerülhetővé teszi a túlmelegedést
  • Egyszerűen és gyorsan telepíthető, így csökkenti a beruházási költségeket

Az InRow OA már Magyarországon is megvásárolható.

Az APC honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény