FőoldalArchívumA kormány infokommunikációs fejlesztéseit segíti a BME
2010. november 29., hétfő ::

A kormány infokommunikációs fejlesztéseit segíti a BME

A megállapodás értelmében háttérintézményeként tekint a BME-re a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Együttműködési megállapodást írt alá Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektora, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési és Pintér Sándor belügyminiszter november 25-én, Budapesten. Ennek keretében a BME informatikai és távközlési tudásközpontjai, tanszékei a kormány infokommunikációs fejlesztési céljainak megvalósítását segítik a jövőben

A szakmai háttérrel kapcsolatban Vajta László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja elmondta: a megállapodás keretében a Műegyetem informatikai és távközlési tudásközpontjai, tanszékei közreműködnek a kormány infokommunikációs fejlesztési célkitűzéseinek megvalósításában. Ezek olyan kiemelt alkalmazási területeken jelennek majd meg, mint a közigazgatás fejlesztése, a szolgáltató közigazgatás megvalósítása, az önkormányzati informatikai rendszerek korszerűsítése, a nemzeti adatvagyon rendszerének kialakítása, a rendészeti feladatok informatikai és távközlési támogatása, valamint a nemzeti hálózat kialakítása.

Pintér Sándor szerint az aláírt szerződést komoly közös gyakorlati tevékenység előzte meg, amelyet az élet hozott. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt katasztrófa, valamint a vörösiszap-katasztrófa során ugyanis az egyetemhez fordultak a gondok, problémák feltárásával. Hozzátette: már ezek az együttműködést megelőző, mindennapos egymásra hagyatkozó munkák is alátámasztották a most aláírt szerződés létjogosultságát.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény