FőoldalArchívumBrit technológiai központ le akarja gyűrni a Szilícium-völgyet
2010. november 24., szerda ::

Brit technológiai központ le akarja gyűrni a Szilícium-völgyet

David Cameron brit miniszterelnök nagyszabású tervet jelentett be: a 2012-es olimpiai létesítményekre alapozva Kelet-Londonban egy olyan európai centrumot teremtenek meg néhány év alatt, amely méltó versenytársa lehet a kaliforniai Szilícium-völgynek

Cameron szerint jó eséllyel vágnak bele a projektbe. A már korábban elindított tárgyalások alapján az Intel egy új kutatólaboratóriumot telepítene Kelet-Londonba, a Google egy fejlesztői központot szándékozik ott megnyitni, a Facebook ide telepítené saját fejlesztői bázisát, a Cisco is innovációs központot nyitna, a British Telecom pedig a lehető legfejlettebb hálózatot építené ki a területen, emellett pedig több nagy pénzintézet és befektetői csoport is jelezte szándékát, hogy részt kívánnak venni a fejlesztésben. A politikus optimista hangulatú beszédében arról is beszélt, hogy az új központ megépítése 2015-ig 610 ezerrel növelheti a közszektorban a munkahelyek számát.

A tervek szerint 200 millió fontos (körülbelül 62 milliárd forintos) befektetés és támogatás biztosítaná az új centrum kialakítását, a kormány külön programban segíti majd a kis- és közepes vállalkozásokat. A betelepülni kívánó cégeket a kormány speciális kedvezményekkel igyekszik Kelet-Londonba csábítani.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény