FőoldalArchívumA Renovalia Energy 27 milló eurós beruházással 15 MW-os szélerőmű-parkot helyezett üzembe Magyarországon
2010. szeptember 30., csütörtök ::

A Renovalia Energy 27 milló eurós beruházással 15 MW-os szélerőmű-parkot helyezett üzembe Magyarországon

A megújuló forrásokra épülő energiatermelésre (szélenergia, fotovoltaikus és termikus napenergia, mini vízerőmű) szakosodott Renovalia Energy új 15 megawattos szélparkot állított üzembe Bábolnán. A projekttel a Renovalia Magyarországon telepített kapacitása eléri a 26,3 megawattot, ami alapján a magyar piac egyik legnagyobb szélenergia-termelőjének számít. A társaság további szélparkokat fejleszt az országban

A 27 millió euró beruházással kiépített, új szélparkban 7 szélturbina működik (hat 2 MW-os Vestas V90 és egy 3 MW-os Vestas V90). A projektet az OTP Bank finanszírozta.
A Budapesttől 85 km-re fekvő bábolnai térséget az itt húzódó szélfolyosó miatt választották a szélpark helyszínéül. A létesítmény 33 GWh energiát fog termelni évente, ami mintegy 14 ezer háztartás éves energiafogyasztásának felel meg. A megtermelt áramot a KÁT mérlegkörön keresztül a MAVIR Zrt-nek értékesíti. A bábolnai szélpark évente 19 800 tonnával csökkenti a légkörbe jutó szén-dioxid mennyiségét.

A bábolnai szélpark a Renovalia Energy nemzetközi növekedési stratégiájának része. A spanyol vállalat Európa és Észak-Amerika 8 országában van jelen (Spanyolország, Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Olaszország, Románia, Törökország és Magyarország), és további 2,4 GW kiépítését tervezi különböző földrajzi térségekben, többféle technológiával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény