FőoldalÜzletAz Antenna Hungária megveszi az MVM NET-et
2021. augusztus 17., kedd ::

Az Antenna Hungária megveszi az MVM NET-et

Az MVM Zrt. augusztus 12-én kiadott közleményében hivatalosan is megerősítette a hírt.

Az Antenna Hungária adásvétel útján jut az MVM NET Zrt. 100%-os tulajdonrészéhez, az erről szóló kormányzati döntés pedig augusztus 4-én született meg.

Az eddigi tulajdonos MVM Zrt. 2012-ben döntött úgy, hogy a meglévő távközlési kompetenciáit egy önállóan működő távközlési szolgáltató vállalatba szervezi. E folyamat részeként jött létre az MVM NET Zrt., melynek első jelentős feladata a Nemzeti Hálózatfejlesztési Projekt első fázisának 2013-as lezárása volt. A társaság fontos szerepet vállalt a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat végpontjainak migrációjában és a járási székhelyek távközlési kapcsolatainak kiépítésében. Az MVM NET optikai hálózati topológiája alapvetően az MVM Csoport saját telephelyeihez igazodik, bizonyos végponti elérések távközlési partneri együttműködések révén igénybevett hálózatokon keresztül valósulnak meg. Az optikai hálózat jelentős része OPGW (OpticalGroundWire) technológiával szerelt távvezetéki nyomvonalon halad, amelynek lényege, hogy a legfelső, villámhárításra szolgáló vezetékekbe már gyárilag elhelyezték az optikai szálakat. Az elmúlt évek hálózatfejlesztésének eredményeként 2022-ben az MVM NET által működtetett országos optikai hálózat teljes hossza várhatóan meghaladja a 15 000 kilométert.

Emellett a vállalat 2016-ban a vonatkozó frekvenciatender-győzelem után kiépítette az LTE450-es mobilhálózatot, mely elsősorban az okos mérés és más kormányzati célú adatátviteli igények kiszolgálására jött létre, megengedve az egyéb, nem kormányzati célú felhasználást is. A kormányzati célú felhasználás potenciális célcsoportját az államigazgatási szervezetek, önkormányzatok, egészségügyi intézmények, készenléti szolgálatok, oktatási intézmények, továbbá az egyéb, állami érdekeltségű vállalatok alkotják.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény