FőoldalÜzletAz Itron bezárná a gödöllői gyárát 2022-ben
2020. december 10., csütörtök ::

Az Itron bezárná a gödöllői gyárát 2022-ben

A Ganz Műszer Kft utódcégétől 200 dolgozó kerülhet utcára

itron godollo

Az Itron amerikai vállalat a közölte az MTI-vel, hogy úgy tervezi, a mérőeszközöket gyártó gödöllői gyáregységéből áthelyezi a termelést a cég más, többségében európai egységébe, és várhatóan 2022 elején bezárja a gyárat. A tájékoztatás szerint a termelés áthelyezésére 2021 vége előtt sor kerül, a gödöllői gyár pedig 2022 elején leáll. A bezárás közel 200 dolgozót érint.

A vállalat jövőre megkezdi az egyeztetést az érdekképviseleti szervekkel, és minden érintett dolgozót biztosít arról, hogy megkapja a kollektív szerződésben foglaltaknak megfelelő juttatásokat. A gyáregységhez tartozó értékesítési szervezet tovább folytatja tevékenységét az Itron budapesti telephelyén – írják a közleményben. Hangsúlyozták, maradéktalanul teljesítik az ügyfeleikkel szembeni kötelezettségvállalásokat, és az átmeneti időszak alatt is gondoskodnak a vevői igények kiszolgálásáról.

Az Itron közleménye szerint a költségmegtakarítási intézkedések nem érintik az Itron 2017-ben nyitott budapesti Center of Excellence tudásközpontját, a közel 150 főt foglalkoztató intézmény zavartalanul működik tovább.

A magyar állam a Ganz Árammérőgyárat 1989. végén adta el a Schlumberger Industries cégnek. Az új vállalat 1990. január 1-jétől mint Ganz Mérőgyár Kft. a Schlumberger vállalatcsoport tagjaként kezdte meg működését. A Schlumberger vállalatcsoport 2002-ben stratégiai döntést hozott a szolgáltatási üzletágak megerősítésére, a gyártási üzletágakból történő kivonulással, így a mérési üzletág eladását határozta el. 2002. november 1-jén ennek megfelelően megalakult a Schlumberger méréstechnikai ágazatából létrehozott Actaris Metering Systems. 2007. április 18-án az Actaris Metering Systems-nek az amerikai Itron Inc-be történő beolvadásával létrejött a világ legnagyobb méréstechnikai vállalata. Az Itron megoldásai több mint 100 országban közműszolgáltatók és városok számára nyújtanak alapvető infrastruktúra-szolgáltatásokat. Intelligens hálózatokból, szoftverekből, szolgáltatásokból, mérőkből és érzékelőkből álló portfóliója lehetővé teszi ügyfelei számára a villamosenergia-, gáz- és vízkészletek korszerű és gazdaságos kezelését.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény