FőoldalÜzletTovább fejleszti szombathelyi gyárát a japán TDK
2020. december 07., hétfő ::

Tovább fejleszti szombathelyi gyárát a japán TDK

Szijjártó Péter szerint 2100 munkahelyet megmaradásáról van szó.

tdk szhely

A kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a szombathelyi TDK Hungary Components Kft. 4,1 milliárd forint értékű beruházását, amellyel 2100 munkahelyet védenek meg – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a múlt héten a helyszínen. A beruházás részeként új gyártósort hoznak létre és a régit is fejlesztik, hogy az új elektromos és hibrid autók elektronikai termékigényeit kielégítsék. Ezzel újabb modern ipari kapacitás jön létre.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a japán TDK számos elektronikai terméke világpiaci vezető pozícióban van, a csoport egyik legjelentősebb európai fejlesztő és gyártóközpontja pedig Szombathelyen található. „A megyeszékhelyen olyan modern okosautós alkalmazásokat fejlesztenek és dolgoznak ki, mint a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, vagy a kulcsnélküli nyitás és zárás" – mondta a miniszter.

A japán tulajdonosi háttérrel rendelkező TDK csoport világszerte 23 országban termel, és több mint százezer embert foglalkoztat. A magyarországi TDK Hungary Components Kft a nyilvános céginformációs adatok szerint a 2019-es üzleti évben 80,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el, ami 8,2 milliárd forinttal kevesebb az előző üzleti év adatánál. Az exportból származó bevétele 74,5 milliárd forint volt, 8,2 milliárddal kevesebb, mint az előző évben. Az adózás után veszteség 3,8 milliárd forint volt, míg az előző üzleti évben 92,7 millió forintot mutatott.

Forrás: MTI

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény