FőoldalÜzletWi-Fi 6 szabvány az ipar számára
2019. október 01., kedd ::

Wi-Fi 6 szabvány az ipar számára

Az új szabvány a vállalatoknak fontos, és főként az automatizált üzemcsarnokokban, a logisztikai iparágban, illetve az önvezető járműveknél alkalmazzák majd

A Wi-Fi 6-tal négyszer nagyobb hálózati sebesség érhető el, kevésbé meríti le a vezeték nélkül csatlakoztatott eszközök akkumulátorait, és mivel a hálózaton a késleltetés is jelentősen csökken alkalmazásával, lehetővé teszi a szinte valós idejű használatot. Mivel a technológia egyszerre nagyon sok felhasználót képes elérni, ideálisan alkalmazható a nagy befogadóképességű sport- és kulturális létesítmények eseményeinek kiszolgálásnál is. A rendkívül alacsony késleltetés miatt pedig az egészségügyben is új lehetőségeket nyit.

A Wi-Fi 6 az első sebesség-tesztek során, 1320 Mib/s sebességen rögzítették az átviteli sebességét. Ez körülbelül 40 százalékkal gyorsabb, mint a leggyorsabb Wi-Fi 5 sebesség, amelyet valaha is megmértek, ez 938 Mib/s volt, sőt a Wi-Fi 6 sebesség-teszten az új szabvány körülbelül 1000 százalékkal gyorsabb volt, mint a jelenlegi átlagos letöltési sebesség – az USA-ban –, amely 119 Mib/s.

A Cisco előrejelzése szerint 2022-ben az adatforgalom nagyobb lesz, mint az internet elindítása óta eltelt 32 év alatt összesen, három év múlva pedig már 28 milliárd eszköz csatlakozik az internetre, amelyek közül számos berendezés – robotok, gyártósorok, orvosi és oktatási eszközök – vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikál majd. A piacelemzéssel is foglalkozó Gartner jelentése azt vetíti előre, hogy 2020-ra az új IoT-projektek 80 százaléka mobilnetre vagy vezeték nélküli hálózatokra épül majd. Ez is mutatja, hogy miért van szükség egy újragondolt vezeték nélküli szabványra, amely jobban igazodik a jelen és a jövő kihívásaihoz – közölte a Cisco.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény