FőoldalÜzletVezércsere a HP élén
2019. augusztus 28., szerda ::

Vezércsere a HP élén

Az egykori Hewlett Packard nem professzionális termékeit megöröklő HP Inc. élén a megalapítása óta eltelt szűk négy évben Don Weisler állt, aki az induláskori nehéz helyzet ellenére egy meglehetősen jól működő céget épített és irányított. A munkát viszont nem folytatja, mert családi egészségügyi okokra hivatkozva a pénzügyi év lezárásakor átadja a stafétát

A vállalat a vezérigazgató távozásáról szóló hírben már a végleges utódot is megnevezte. A cég élére egy igazi belső ember, az egykori Hewlett Packardnál 30 éve gyakornokként kezdő Enrique Lores kerül. A hatalmas helyi tapasztalattal bíró menedzser ráadásul még mindig csak 53 éves, azaz hasonló lendülettel folytathatja az építkezést, mint azt egy évvel fiatalabb elődje tette.

Amikor a 2015-ös pénzügyi év végén hivatalosan is kettévált a PC-s és nyomtatós termékvonalat tovább vivő HP Inc. és a vállalati üzletágat összefogó HPE, sokan arra számítottak – különösen a PC-piac folyamatos lejtmenete miatt –, hogy előbbi igencsak nehéz helyzetbe fog kerülni. Weisler érdemeit mutatja, hogy tisztában volt a realitásokkal, és a friss cégnél azonnal átfogó reorganizációba kezdett, aminek betudhatóan a HP Inc. negyedéves jelentéseiben több éven keresztül jöttek a növekedésről tanúskodó adatok. A kezdetben 3000-4000 főre becsült létszámcsökkentés viszont tavaly már 5000-re hízott. Igaz, közben a cég jelentős akvizíciót hajtott végre a Samsung nyomtatós üzletágának 2016-os megszerzésével.

A novembertől munkába álló új vezér, Lores aktív vezető szerepet játszott már az egykori nagy HP szétválasztásakor is. Szintén nagy érdemei vannak abban, hogy az említett samsungos üzletet sikerült nyélbe ütni, ami az azóta eltelt idő alapján jó döntésnek bizonyult.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény