FőoldalÜzletKözéppontban az 5G!
2019. június 14., péntek ::

Középpontban az 5G!

A Deutsche Messe AG egy újabb “kvantumugrásával” - a mobil adatforgalom felé - erősíti tovább vezető pozícióját, mint a jövő technológiájának kulcsfontosságú platformja a világon elsőként teljes 5G lefedettséggel. A vállalat tervei között szerepel 100 hektáros kiállítási komplexumának fokozatos átalakítása egy innovatív, multifunkcionális campusszá, amely alkalmas a valósidejű 5G használat vizsgáló intézményeként funkcionálni az év 365 napján. A DMAG továbbá egy új, 5G témájú kiállítással is bővíti portfólióját. Az 5G CMM Expo 2020 őszén debütál majd

Az 5G Aréna az idei HANNOVER MESSE-én csak a kezdet volt. A “Smart Venue” (okos helyszín) projektjével a Deutsche Messe 5G iránti elkötelezettségét egy teljesen új szintre emeli. A vállalat célja az új 5G szabvány mielőbbi kiterjesztése az összes kiállítási csarnokában, és szabadtéri helyszínein. Állandó 5G hozzáférésével a hannoveri vásárközpont képes lesz az 5G-alapú applikációk azonnali tesztelésére, az innovációk bemutatására a szektor számos ágazatából, beleértve az ipari gyártást, a mobilitást, a logisztikát, a Smart City technológiát és az egészségügyet.

“Az 5G az üzleti világ és a társadalom folyamatos digitalizációjának kulcsfontosságú technológiája, hiszen csak az 5G segítségével válhat a fogyasztói internet ipari internetté.” - mondta Dr. Jochen Köckler, a Deutsche Messe AG igazgatótanácsának elnöke. “Ahhoz, hogy az okos gépeket sikeresen integrálni lehessen az intelligens gyártásba, az önjáró autók fejlesztésébe, a vertikális logisztikába, az okos gazdálkodásba vagy sok más ágazatba, elengedhetetlenül szükséges a rádió-alapú mobil gigabites Internet. Ennek okán született meg a döntés vásárközpontunk fejlesztéséről, így téve azt a jövő trendjeinek kulcsfontosságú platformjává, ahol a látogatók megismerhetik a munkahelyi- és közéletünket alakító változásokat.”

Dr. Bernd Athusmann, Alsó-Szászország gazdasági, foglalkoztatási, közlekedési és digitalizációs minisztere - aki egyben a Deutsche Messe Felügyelő Bizottságának tagja - így nyilatkozott a fejleményeket illetően: “A hannoveri vásárközpont ismét egy globális jelentőségű innováció bölcsőjeként szolgál. A DMAG egy állandó 5G lefedettséggel rendelkező kiállítási területtel bebiztosítja pozícióját a nemzetközi vásárok élmezőnyében. Egy zökkenőmentesen működőképes 5G infrastruktúra kialakítása döntő fontosságú a német ipar jövőjét tekintve is. Az újítás, tehát példaként szolgál, hiszen az 5G által megvalósult hannoveri innovációk nyomon követhetőek lesznek az év 365 napján.

Az 5G javítja a konnektivitást, csökkenti a késleltetést, ezáltal lehetővé téve rendkívűl nagy adatintenzítású IoT applikációk alkalmazását. Ilyenek például az Ipar 4.0 és forgalomirányítási rendszerek mellett az új hulladék ártalmatlanítási rendszerek, az egészségügy, a távorvoslás és a műtéti robotika, hogy csak néhányat említsünk.

E folyamat első szakaszában a Deutsche Messe egy egyedülálló városi infrastruktúra rendszert épít ki, amely egy nyilvános és egy saját, privát 5G hálózatot foglal magában. A hálózat egy 100 hektáros területet ölel majd fel, beleértve több mint 30 kiállítói csarnokot, mintegy 10 kilométernyi tranzitútvonalat és több ezer parkolóhelyet. A működőképes hálózat lehetővé teszi az 5G alkalmazások bemutatását, és új szolgáltatásokat tesz elérhetővé a már meglévő hannover Deutsche Messe vásárokon. Továbbá kísérleti terepet biztosítva multifunkcionális campussá változtatja a vásárközpontot, ahol az 5G valós idejű felhasználási esetei egész évben tesztelhetők védett és ellenőrzött környezetben.

A világ első 5G kiállítása: 5G CMM Expo

A Deutsche Messe és az 5G technológia találkozása egy új kereskedelmi és konferencia esemény, majd expo keretein belül teljesedik ki. Ez lesz az 5G CMM Expo (CMM: Connected Mobile Machines). Az expo évente kerül majd megrendezésre az 5G technológia világelső eseményeként. A vállalat tervei nem is olyan távoliak, hiszen a folyamatok idén októberben meg is kezdődnek, amikor az első 5G és CMM konferencia megrendezésre kerül.

Majd az 5G CMM Expo 2020 őszén nyitja meg először kapuit. A kiállítás a technológia teljes spektrumát lefedi majd, használatát gyakorlatban is bemutatva az ipar és a gazdaság különböző szektoraiban.

Felhő, mobil platformok, rendszerintegráció, alkalmazásszoftver és informatikai biztonság technológia, kommunikációs technológia, mobilgépek automatizálási technológiája beágyazott rendszerek és mobil alkalmazások. Ezen területeknek kínálnak új, teljes körű hardveres, szoftveres és szolgáltatásbeli megoldásokat a kiállítók. A szervezők a kiállításra látogatókat az ipar szinte minden területéről várják az eseményre. Többek között az autóipar és az autóipari alvállalkozó ipar, a logisztika, az intelligens város megoldások, az energiaipar, az épületautomatizálás, a biztonság technológia, mezőgazdasági technológia, e-kereskedelem, egészségügyi ellátás, élelmiszeripar, építőipari gépek, textilipar, vegyipar és gyógyszeripar műszaki szakemberei, döntéshozói alkotják majd a látogatói célcsoportot a szervezők szerint. Sokféleségük egy pontban találkozik, mégpedig hogy új megoldásokat találjanak munkafolyamataikra az 5G technológia által.

Köckler: „A Smart Venue projekt és az 5G CMM Expo azt mutatja, hogy a Deutsche Messe AG az 5G technológia és digitális átalakulás zászlós hajója az ipari szektorban és közszférában egyaránt.

Az 5G CMM Expo honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény