FőoldalÜzletAz ABB lesz a Jaguar I-PACE eTROPHY hivatalos járműtöltési partnere
2018. október 05., péntek ::

Az ABB lesz a Jaguar I-PACE eTROPHY hivatalos járműtöltési partnere

A Jaguar I-PACE eTROPHY bejelentette, hogy az innovatív technológiák vezető fejlesztőjével, az ABB-vel kötött megállapodása értelmében a Jaguar I-PACE eTROPHY új versenyévadának hivatalos járműtöltési partnere az ABB lesz

Az ABB a most megkötött partneri együttműködés keretében egyedi igényekre tervezett, kompakt villámtöltőket szállít az új versenyidényben résztvevő csapatoknak. A kifejezetten a versenysorozat igényeire tervezett Terra DC villámtöltők gyorsan fel tudják tölteni a versenyautók akkumulátorait a gyakorlás, a kvalifikáció és a versenyek közötti rövid szünetek alatt is. A kompakt kialakításnak köszönhetően a töltők könnyen szállíthatók a versenysorozat 10 állomása között, illetve hozzájárulnak a szállítási költségek csökkentéséhez is. Az ABB-nek a FIA Formula-E bajnokságban betöltött névadó partneri szerepére épülő új együttműködés tovább növeli a vállalat elkötelezettségét az e-mobilitás jövője és térnyerése iránt.

A Jaguar I-PACE eTROPHY a világon az első olyan versenysorozat, amelyben teljesen elektromos hajtású, gyári versenyautók vesznek részt. A futamait ugyanazon a hétvégeken és ugyanazon városok utcáin tartják majd, ahol az ABB FIA Formula-E bajnokság versenyeit. A legfeljebb 20 Jaguar I-PACE eTROPHY versenyautó részvételével lebonyolított versenysorozat lehetőséget kínál a résztvevő csapatoknak, hogy a kibocsátásmentes autósport színpadán bizonyítsák versenyzési tudásukat, és bemutassák a járművek kiváló teljesítményét.

Marion Barnaby, a Jaguar I-PACE e-TROPHY Championship menedzsere így nyilatkozott: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Jaguar I-PACE eTROPHY új szezonja előtt bejelenthetjük, hogy az ABB lesz a bajnokság hivatalos járműtöltési partnere. Nagyra értékeljük, hogy az ABB az innovációs eredményeivel és a technológiai vezető szerepével hozzájárul annak a történelmi jelentőségű versenysorozatnak a sikeréhez, amelyet a világon most először teljesen elektromos hajtású gyári autókkal rendezünk meg.”

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője ezeket mondta: „Az ABB-nél nagyon büszkék vagyunk rá, hogy vezető szerepet tölthetünk be az e-mobilitásban, és támogatjuk az e-mobilitás térnyerésért dolgozó innovatív kezdeményezéseket. A Jaguar I-PACE eTROPHY-val kötött partneri együttműködésünk tovább erősíti pozíciónkat a legújabb villamosítási és digitalizálási technológiákat fejlesztő és szállító vállalatok élvonalában. A kompakt kialakítású, csúcstechnológiai szintet képviselő töltési megoldásainkkal – köztük a jármű akkumulátorát percek alatt feltöltő, áttörést jelentő Terra HP-vel – elősegítjük az izgalmas jövőt ígérő e-mobilitás fejlődését.”

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény