FőoldalÜzletDell újdonságok az IFA 2018 kiállításon
2018. szeptember 12., szerda ::

Dell újdonságok az IFA 2018 kiállításon

A Dell az IFA 2018 kiállításon mutatta be a mindennapi felhasználók, a sokat utazó profik és az aktív kisvállalkozások számára készült innovatív termékeit. A továbbfejlesztett Inspiron, XPS és Vostro portfólió gyönyörű formavilággal, kiváló anyagfelhasználással és kiemelkedő teljesítménnyel minden igénynek megfelel. A lenyűgöző, új Dell 27 USB-C ultravékony monitorral pedig a Dell a monitorok terén is az élre tör

Új élmények

Az új generációs termékek kiváló példái annak, hogy a Dell elkötelezte magát a magával ragadó számítógépes moziélmény mellett. A CES 2018 kiállításon bemutatott Dell Cinema több olyan csúcstechnológiás megoldást ötvöz, amelyek összhangja lenyűgöző moziélményt biztosít a számítógépeken. A Dell Cinema idén ősztől lesz elérhető az XPS és Inspiron termékekben.

A Dell minden számítógépének része a Dell Mobile Connect, melynek segítségével a felhasználók vezeték nélkül kapcsolódhatnak okostelefonjukhoz a Dell számítógépekről. 2018 januárjától a Dell Mobile Connect több mint 10 millió telefonhívást és szöveges üzenetet közvetített, és idén ősszel a szoftver új szintre emeli majd az iPhone és a számítógép közötti integrációt, túlmutatva ezzel a szöveges üzenetek és hívások kezelésén. A Dell Mobile Connect segítségével az iOS-alkalmazások értesítései (például a WhatsApp-üzenetek, a naptári emlékeztetők stb.) is megjelennek majd a Dell gépeken.

„Belefogtunk mainstream laptopjaink és 2 az 1-ben gépeink újratervezésébe: gyönyörű új formavilággal, prémium minőségű anyagokkal és átgondolt funkciókkal újítottuk meg őket, így olyan eszközöket kínálunk, amelyeket minden felhasználó büszkén hord magával” – mondja Ray Wah, a Dell végfelhasználói és kisvállalkozói termékekért felelős vezető alelnöke és vezérigazgatója.

Teljesítmény a kifinomult megjelenés mögött: kétfunkciós Inspiron 7000 család

13, 15 és 17 hüvelykes méretekben rendelhető kétfunkciós eszközök elegáns, szálcsiszolt alumíniumborítással, 8. generációs, U sorozatú Intel processzorokkal, opcionálisan 4K UHD kijelzőkkel, valamint egy olyan hőcsatornával érhetők el, amely nagyobb megterhelés esetén a forró levegőt rejtett szellőzőnyílásokon keresztül vezeti ki.
Az új, 2,7 mm-es miniatürizált webkamera az időbeli zajcsökkentésnek (Temporal Noise Reduction) köszönhetően kedvezőtlen fényviszonyok mellett is jobb teljesítményt biztosít, így a 13 és 15 hüvelykes modellek mindhárom oldalon keskeny képernyőszegéllyel rendelkeznek. Ez az első számítógépbe integrált USB-kamera, amely ezt a technológiát alkalmazza.
A 15 és 17 colos modellek az opcionálisan elérhető NVIDIA® GeForce® MX150 kártyával még jobb grafikai minőséget, a szintén választható Intel® Optane™ memóriával pedig megbízható teljesítményt kínálnak.

Rugalmas funkcionalitás: Inspiron 5000 kétfunkciós eszközök

Az Inspiron 14 5000 kétfunkciós számítógépek a 7000-es sorozat számos csúcstechnológiás fejlesztését tartalmazzák, többek között a hőcsatornát és a keskeny képernyőszegélyeket. Az Inspiron 14 5000 két változata (5481 és 5482) 8. generációs, U sorozatú Intel processzorokkal, számos opcióval és rugalmas specifikációkkal érhető el. Az 5482 kétfunkciós modell USB Type-C™-portján a tápellátás és képernyő csatlakoztatása most először alapfelszereltség az Inspiron 5000 sorozatban, emellett az NVIDIA® GeForce® MX130 grafikus kártya is választható.

Az Inspiron 15 5000 notebook

Az új Inspiron 15 5000 (5580) rendelkezik az USB Type-C™-port funkcióval, a bekapcsológomb akár ujjlenyomat-olvasóval is megvásárolható, a részletgazdag, kifinomult színválaszték és keskeny szegély pedig stílusos megjelenést biztosít. A termékhez számos opció elérhető: például az akár 32 GiB DDR4 memória, különféle tárhelyopciók (SSD vagy két meghajtó), az NVIDIA® GeForce® MX150 videókártya a kivételes grafikai teljesítmény érdekében, valamint a háttér-világítással rendelkező billentyűzet.

Az XPS 13 termékcsalád újdonságai

A világ legkisebb, kategóriájában legnagyobb teljesítményű 13 hüvelykes laptopja, az XPS 13 mostantól 8. generációs i3 Intel processzorral is megvásárolható. A fejlesztői változat pedig már Ubuntu 18.04 LTS rendszerrel is rendelhető, akár öt éves támogatással.
A legújabb 8. generációs processzorok már az XPS 13 2 az 1-ben, a világ legkisebb 13 colos kétfunkciós készülékeiben is megtalálhatók. A kis gépben a Dynamic Power Mód a lehető legnagyobb teljesítményt hozza ki a processzorból, amely így akár 15 órát is működhet akkumulátorról. Az UltraSharp QHD+ InfinityEdge érintőképernyő mindemellett lenyűgöző látványélményt biztosít az XPS használatakor.

Növekvő kisvállalkozások számára: Vostro 14 és 15 5000 laptopok

A Dell az új Vostro 14 és 15 5000 laptopokkal bővíti a Vostro termékcsaládot, a kisvállalkozások számára fontos irodai és biztonsági funkciókkal felvértezve. Ezek a laptopok 8. generációs Intel® Core™ processzorral, USB Type-C™-porttal és annak funkcióival, választható ujjlenyomat-olvasóval, valamint a koncentrációt elősegítő keskeny szegéllyel rendelhetők. Az új Vostro modellek hardveres TPM (Trusted Platform Module) 2.0-t is kínálnak, amely kereskedelmi szintű védelmet nyújt az eszközön tárolt adatok számára, valamint Bitlockert a biztonsági beállítások testreszabásához. A Peak Shift pedig a nap egyes szakaszaiban a rendszert akkumulátoros üzemmódra kapcsolja, így csökkenti az energiafogyasztást. Ezek az egyszerű, mégis elengedhetetlen funkciók elősegítik a kisvállalkozások hatékony és zökkenőmentes működését.

Minden szögből tökéletes: Dell 27 USB-C ultravékony monitor

A kijelzők szegmenségen továbbra is piacvezető Dell bemutatta a kategóriájában legnagyobb fényerejű, 27 colos USB-C ultravékony monitort (S2719DC). Az akár 600 nites csúcsfényerejű monitor VESA tanúsítvánnyal, DisplayHDR 600 kijelzővel és integrált Corning Iris™ Glass fényvezető lemezzel (LGP) rendelkezik. USB Type-C-csatlakozójának köszönhetően a videojel- és adattovábbítás, valamint a tápellátás egyetlen forrásból valósul meg, ami kényelmes, egykábeles kialakítást tesz lehetővé. A képernyő kivitelezése minden szögből feltűnően vékony, legvékonyabb mérete mindössze 5,5 mm, így gyönyörű kialakításával a munkahelyen és otthon is tökéletesen illeszkedik a környezetbe. A minimalista InfinityEdge kialakítás és a sima, ezüstszatén kivitelű burkolat eleganciát sugároz, miközben a monitor meglepően valószerű, figyelemreméltó tisztaságú és élénk kontrasztú, rendkívüli színgazdagságú képet közvetít.

A Dell bemutatta az új SE monitorok termékcsaládját is. Az új, vékony keretes FHD monitorok (SE2219H, SE2419H és SE2719H) 21,5, 23,8 és 27 hüvelykes képernyőméretekben érhetők el. Az IPS panelre épült monitorok konzisztens színmegjelenítése és pontos képe széles látószögben élvezhető. Az SE széria villogásmentes, éles kijelzője kompakt és helytakarékos lábon áll. Az új termékcsaláddal a Dell most teljesen megújult monitorválasztékot kínál a felhasználóinak.

„A számítógépipar egyik kihívása olyan terméket alkotni, amely az innovációt minőségi formavilággal, anyagokkal és szolgáltatásokkal ötvözi minden felhasználó számára – mindezt megfelelő áron. Az erős versennyel jellemezhető PC-piacon a gyártóknak prémium kategóriás dizájnt és innovációt kell kínálniuk a nagyközönségnek. A Dell idei IFA kiállításon bemutatott bővülő portfóliója remekül példázza a vállalat azon törekvését, hogy az összes felhasználó igényeit kielégítő eszközöket fejlesszen” – mondta Maribel Lopez, a Maribel Research alapítója és vezető elemzője.

Legacy of Good

A Dell hisz benne, hogy a technológia központi szerepet játszik az emberi fejlődésben. A modern technológia és a szakértelem felhasználható arra, hogy a lehető legtöbbet tegyünk vele az emberekért és a bolygóért. A vállalat a fenntartható gazdaság elvei alapján igyekszik a „hulladékot” értékes erőforrásként használni.

Indiában szélsőségesen nagy a levegőszennyezés mértéke, és 2017 novemberében Delhiben a levegőminőség annyira rossz volt, mintha az ember 50 cigarettát szívna el naponta. A probléma megoldása érdekében a Dell az indiai startuppal, a Chakr Innovationnel összefogva dízelgenerátorokban keletkező koromból készült tintát használ a csomagolások feliratozásához. A Dell azóta körülbelül 150 000 ilyen hulladékalapú festékkel nyomtatott dobozt szállított már le.

A Dell Legacy of Good kötelezettségvállalása keretében 2020-ra a termékek csomagolását 100 százalékban fenntarthatóvá változtatja. A vállalat az XPS portfólió nagy részét már most is óceánbarát műanyag csomagolásban szállítja, és a tervek szerint ezt más termékcsaládokra is kiterjeszti. Emellett csökkenti az egyszeri felhasználású műanyagok használatát, irodáiban és létesítményeiben világszerte átáll a szívószálmentes mindennapokra. A Dell elkötelezte magát amellett, hogy szakértelmét, technológiáját és erőforrásait hadrendbe állítja az olyan globális kihívások leküzdésére, mint a tengeri műanyagszennyezés válsága, amely idén az IFA egyik központi témája volt.

A Dell az IFA 2018 kiállításon

A Dell egy interaktív művészeti galérián mutatta be új, innovatív konzumer, gamer és kisvállalati számítógépeit, valamint kijelzőit. A Dell Cinemában rejlő lehetőségeket élő laptopkaleidoszkópon tapasztalhatták meg a látogatók egy fényinstalláción, és drámai színélményeken keresztül. A műanyag-újrahasznosítási installációkból pedig arról tájékozódhatnak, hogy a Dell mit tesz az egyszer használatos műanyagok mennyiségének csökkentése érdekében. A Dell kávézója is nyitva állt az érdeklődők számára, ahol a kávé művészetének élvezete mellett a kisvállalkozók műszaki tanácsokat is kaphattak. Mindezen túl a látogatóknak igazi játék- és VR-élményekben volt részük egy McLaren versenyautó-szimulátorban, a Beat Saber VR-ban és a Dauntlessben, amelyek az Alienware és a Dell G sorozatú gépein futottak.

A Dell honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény