FőoldalÜzletMegveszi a UPC-t a Vodafone
2018. május 10., csütörtök ::

Megveszi a UPC-t a Vodafone

A másutt Liberty Global néven ismert UPC-t 18,4 milliárd euró (23 milliárd dollár) összegért veszi meg a világ egyik legnagyobb mobilcége. Az üzlet a német, a magyar, a romániai és a cseh leányvállalatot érinti

Így a Vodafone közel 30 millió ügyféllel gazdagodik megszerezve a német, magyar, romániai és cseh leányvállalatot. A brit és az ír cégek maradnak a Libertynél. A tárgyalások évek óta folynak, csak a két cég eddig nem tudott megegyezni az árban.

A kontinentális Európa területén megszerzett új ügyfélbázissal a Vodafone felveheti a versenyt a dominánsabb Deutsche Telekommal, hiszen létrejön még egy hatalmas távközlési szolgáltató, amely a mobil és a vezetékes internet, valamint a tévészolgáltatás és a vezetékes telefónia piacán egyaránt komoly infrastruktúrával rendelkezik.

A felvásárlás után megugrik a Vodafone részesedése a magyar távközlési piacon. A társaság közleménye szerint így alakulhatnak a számaik:

  • mobilszolgáltatásban 25 százalék
  • vezetékes szélessávban 24 százalék
  • tévészolgáltatásban 19 százalék

Ezzel Magyarországon is erős ellenfelei lesznek a Telekomnak, bár a német tulajdonú rivális a magyar piac felét uralja.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Liberty Global 10,6 milliárd euró készpénzt kap a cégeiért. Az üzleti lap viszont azt is megjegyzi, hogy a felvásárlás hosszadalmas versenyhatósági vizsgálatot fog eredményezni. Az üzleti lap szerint valamikor 2019 második felében várható az ügylet lezárása, a Vodafone arra számít, hogy jövő év közepéig lezárul a vizsgálat.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény