FőoldalÜzletÚjra van Tungsram!
2018. április 05., csütörtök ::

Újra van Tungsram!

A meglévő világítótest üzletág mellett a következő években új profilokkal is bővülne a GE által eladott, már újból Tungsram márkanéven működő magyarországi érdekeltség

2018. februárban a GE Lighting bejelentette, hogy eladja európai, közel-keleti, afrikai és törökországi üzletágát, valamint a globális autólámpa-ágazatát a GE egy korábbi felső vezetője, Jörg Bauer irányította cégnek. Az eladás első mérföldköveként a Tungsram Csoport tulajdonába került a Tungsram Operations Kft., a GE Lighting magyarországi egységeivel, vagyonával és szerződéseivel együtt. Ez a tervezett eladás nagyobb hányadát jelenti. A Tungsram magyarországi központú, innovatív, globális márkaként tér vissza a piacra. „Örökségünk az innováció” – ezzel a jelszóval éleszti újjá és folytatja a magyar kreativitás 120 éves, büszke hagyományát a Tungsram Csoport frissen összeállt menedzsmentje.

Nagy versenyelőny lesz a Tungsram számára, hogy az eredeti cégről leválva kisebb, gyorsabban reagáló, agilisen tervező szervezetként tud működni.

Néhány év múlva lesz még néhány oszlopa, profilja a cégnek a világítás-technológia mellett, az előkészületek már ma megkezdődnek – közölte Jörg Bauer. Hangsúlyozta, hogy a Tungsramnak jelenleg is mintegy 500 hazai kkv beszállító partnere van, de újabbakkal is kiépítene kapcsolatot, akár külföldiekkel is. A tervek fontos része továbbá a Váci úti kutató laboratórium fejlesztése, ennek része lehet az egyetemekkel való együttműködés is.

A Tungsram Csoport igazgatóságának tagjai: Békési Ákos, Magyar István, Jörg Bauer, Mózes Gabriella, Vámos Zoltán, Tóth István.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény