FőoldalÜzletSiemens-beruházás az additív gyártásba
2018. április 04., szerda ::

Siemens-beruházás az additív gyártásba

A Siemens 30 millió eurót ruház be a Materials Solutions Ltd. új és korszerű gyártó létesítményébe. A cég speciális szakterülete az additív gyártás, illetve a 3 dimenziós nyomtatás. Az Egyesült Királyság területén, Worcester városában levő új épület, melyet a tervek szerint 2018 szeptemberében adnak át, több mint a duplájára növeli a vállalat alapterületét, így a 3 dimenziós nyomtatást végző gépek flottája elérheti az ötvenet. Emellett várhatóan több mint 50, magas szakképzettséget kívánó új munkahely jön létre Worcesterben a bővítés eredményeként

Ez a jelentős beruházás része azoknak a Siemens terveknek, melyek célja egy globális üzletág kiépítése és bővítése az additív gyártási szolgáltatások segítségével a repüléssel és űrhajózással kapcsolatos ipar, a gépkocsi ipar és egyéb szektorok számára. Az új üzemben teljes mértékben a Siemens digitális vállalati (Digital Enterprise) megoldásait fogják alkalmazni. Ez a megközelítés az egymáshoz illeszkedő elemek átfogó portfólióját jelenti, ideértve a szoftver alapú rendszereket éppúgy, mint az automatizálási komponenseket, melyek az ipari értéklánc mentén felmerülő összes elképzelhető követelményt kielégítik. Így az üzem ki fogja használni a digitalizációban rejlő lehetőségeket.

"Az additív gyártás a cég digitalizációs stratégiájának egyik fő pillére" – jelentette ki Willi Meixner, a Siemens Power and Gas divízió igazgatója. "Ez a jelentős beruházás kihangsúlyozza azt a meggyőződésünket, mely szerint az additív gyártási szektor óriási innovációs és növekedési lehetőségeket rejt magában. Egyúttal megtesszük a következő lépést kitűzött célunk elérése irányába, hiszen úttörő szerepet kívánunk játszani ennek az izgalmas új technológiának az iparosítása során, utat mutatva a negyedik ipari forradalom felé" – tette hozzá. A Siemens nemcsak a 3D nyomtatás felhasználójaként tölt be vezető szerepet, hanem a technológia automatizálásához szükséges szoftverek és megoldások szállítójaként is élen jár. Emellett a Materials Solutions segítségével akár részegységek teljes gyártására is kiterjedő átfogó tervezési és nyomtatási szolgáltatásokat kínál külső ügyfelek számára, például a repülőgépgyártás, a gépkocsi ipar és a motorsport területén.

A Siemens 2016-ban szerzett többségi részesedést a Materials Solutions Ltd. cégben. A cég úttörő szerepet játszott a szelektív lézeres olvasztási (SLM) technológia alkalmazásában a kiváló tulajdonságú fém alkatrészek gyártása során, elsősorban a nagy hőmérsékletű szuper-ötvözetekre összpontosítva figyelmét. Az utóbbi két év során a Materials Solutions üzleti eredményei jelentősen javultak. Az iparágak széles skáláját felölelő, élenjáró műszaki vállalatok számára fejlesztett ki mára már bevált alkalmazásokat, gyártási módszereket és ellátási láncot. A vállalat szorosan együttműködik a Siemens Power & Gas divíziójával, és a következő évek során – a nagyobb üzemi területnek köszönhetően – várhatóan alkatrészek ezreit fogja gyártani a Siemens áramfejlesztő berendezéseihez.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény