FőoldalÜzlet2,8 milliárd euróért eladják a Telenort
2018. március 22., csütörtök ::

2,8 milliárd euróért eladják a Telenort

A cseh PPF-csoport tulajdonába kerülnek a cég közép-kelet-európai leányvállalatai

A Telenor 2,8 milliárd euróért eladja közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot a cseh PPF-csoportnak, amely a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektetője. Ennek tulajdonosa a cseh Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere, egyben a világ harmadik leggazdagabb bankára. Magyarországon eddig egyetlen érdekeltsége volt, a Barion fizetési rendszer.

A Telenor közleménye szerint a tranzakció magában foglalja a Telenor kizárólagos tulajdonában álló magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót. A felek a vételár halasztott kifizetéséről állapodta meg, amely szerint a bevételből 400 millió eurót a vevő négy év alatt, négy részletben fizet ki. Az ügylet lezárásához a szabályozó hatóság jóváhagyása szükséges, amely 2018 harmadik negyedévében várható.

A kelet-közép-európai leányvállalatok a Telenor-csoport árbevételéhez 9 százalékkal, mintegy 11,8 milliárd norvég koronával, az EBITDA-jához pedig 4,1 milliárd norvég koronával (8 százalékkal) járultak hozzá 2017-ben. Együttesen több mint 9 millió ügyféllel és mintegy 3500 munkavállalóval rendelkeznek. A Telenor Magyarország csaknem 30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, 3,5 millió egyéni és vállalati előfizetője van és 1000 munkavállalót foglalkoztat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény