FőoldalÜzletLámpákat gyártana a magyar állam?
2017. november 24., péntek ::

Lámpákat gyártana a magyar állam?

A HVG információi szerint az állam is érdeklődik a bezárásra ítélt GE Lighting iránt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is beszállt azokba a tárgyalásokba, amelyek az amerikai General Electric magyarországi fényforrásüzletágának eladásáról folynak. Az egyeztetéseken környezeti kérdések is felmerültek: az egykori Tungsram-gyárak privatizációja után az új tulajdonosra maradt a kármentesítés, aminek költségei a vételárat is befolyásolhatják.

A magyarországi GE új vezérigazgatója, John Flannery a héten megerősítette: globális szinten tervezik a fényforrásüzletág értékesítését. A folyamatnak azonban még az elején tartanak, így nem tudnak tájékoztatást adni a lehetséges vevőről vagy vevőkről. A GE 139 év után állítja le a fényforrások gyártását: Thomas Alva Edison 1878-ban kezdte meg saját találmánya, az elektromos izzólámpák gyártását.

2016-ban a GE Infrastructure Hungary Holding Kft. Magyarország 5. legnagyobb árbevételű cége volt, 865,5 milliárd forinttal, amiből több mint 833 milliárd export volt. A GE Lighting ötezer embert foglalkoztat, egyebek között Budapesten és Nagykanizsán. Hazánkban a települések közvilágítását jelentős részben a GE LED-es termékeivel korszerűsítették.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény