FőoldalÜzletSorozatgyártásba kezd az egyetemi tech vállalkozás
2017. október 20., péntek ::

Sorozatgyártásba kezd az egyetemi tech vállalkozás

Annak, aki otthonosan mozog a videós kiegészítők világában, ismerős lehet a Sybrillo márkanév. A hallgatók által fejlesztett képstabilizáló eszköz két éve a Budapesti Műszaki Egyetem technológiai műhelyeként ismert Demola Innovációs Központból indult, a közelmúltban pedig elérkezett a sorozatgyártás küszöbére. A projekthez most az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől kaptak jelentős tőkét a növekedési befektetési programon keresztül

Az igény, hogy hétköznapi felhasználók is készíthessenek csúcsminőségű videó felvételeket, akár szélsőséges körülmények között is, mára sokmilliárd dolláros piacot teremtett. A kamera képét stabilizáló, sőt az egész akciókamerát fizikailag mozgatni képes Sybrillo célja, hogy szakítson a piacra eddig jellemző hagyományokkal és egyre több amatőr videós számára tegye hozzáférhetővé a csúcsminőségű képstabilizálást és távirányított fizikai mozgatást. Az ötlet 2014 őszén az alapító, Mankovics Dávid fejéből pattant ki, amikor egy autóból készült videót nézett Las Vegas utcaképéről. A kamera hiába volt képes jó minőségű felvételt készíteni, mivel az autóhoz volt rögzítve, mindig ugyanabból a szögből mutatta a várost, ráadásul az autó mozgása miatt ugrált a kép.

A problémából ötlet, abból pedig tervezés lett, és 2015-ben, a Budapesti Műszaki Egyetem néhány akkori hallgatójának részvételével jött létre a Sybrillo. Eleinte a teljes fejlesztést házon belül tartották, később a sikeres Kickstarter közösségi finanszírozási kampánynak köszönhetően lehetőségük nyílt egyre nívósabb együttműködő partnerekkel dolgozni. Az idő közben vállalkozássá alakult projekt 2017 őszére eljutott a sorozatgyártás küszöbére, ezen pedig a frissen bevont kockázati tőke segít átlépni a fiatal csapatnak.

A cég október elején írta alá közel negyedmilliárd forint értékű tőkeemelésről szóló együttműködési szerződését a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelővel. A befektetés lehetőséget nyújt a sorozatgyártáshoz szükséges feltételek megteremtésére, valamint azoknak az érdeklődőknek a kiszolgálására, akik már a projekt indulásakor bizalmat szavaztak a terméknek, és segítettek világszerte ismertté tenni a Sybrillo mérnökeinek munkáját. A csapat rövid távú céljai között szerepel az intenzív terjeszkedés és csapatépítés, a későbbiek során pedig szeretnének több eszközre is okoskiegészítőt fejleszteni, valamint a videószerkesztésben szoftveresen is újítást nyújtani a nagyközönség számára.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény