FőoldalÜzletA Siemens is csatlakozik a beszállítófejlesztési programhoz
2017. október 18., szerda ::

A Siemens is csatlakozik a beszállítófejlesztési programhoz

A kormány beszállítófejlesztési programjához való csatlakozásról szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója írta alá

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar gazdaság megítélése az elmúlt években megváltozott, a javuló kilátásokat a nemzetközi befektetők, intézmények, hitelminősítők visszajelzései is mutatják. A magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően indulhatott a beszállító-fejlesztési program, amellyel célozottan támogatják a vállalkozásokat. A programtól azt várják, hogy a következő években a nagyvállalatok jelentős számú magyar kis- és középvállalkozást vonjanak be beszállítói hálózatukba.

Varga Mihály úgy értékelte, a kormány beszállító-fejlesztési programjába eddig bevont cégek - a Knorr Bremse, a GE Hungary, a Bosch és a Siemens - törekednek arra, hogy kormányzati ráhatással minél több magyar kkv-t vonjanak be a beszállítói hálózatukba. Megjegyezte, a nemzetközi vállalatok korábban is dolgoztak magyar exportképes szállítókkal piaci alapon, a programhoz csatlakozó vállalatoktól azt kérik, tudatosan törekedjenek arra, hogy a beszállítói körükben még nem lévő kkv-kat segítsék a beszállítói hálózatba kerüléshez. Abban bíznak, hogy további vállalatok csatlakoznak a beszállító-fejlesztési programhoz alapvetően a stratégiai partnerségi megállapodással rendelkező cégek közül.

Dale A. Martin elnök-vezérigazgató ismertette: a Siemens mintegy 3000 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon, beszállítóik 82 százaléka magyar vállalkozás, a beszerzett volumenérték mintegy 60 százaléka több mint 2000 magyar cégtől származik. Kiemelte, az együttműködés révén további lehetőség nyílik a magyar kis- és középvállalkozások számára, hogy kapcsolódjanak a Siemens beszállítói láncához. A 2000 magyar beszállító cég közül 500 magyar partnerük rendelkezik a globális szállítóvá váláshoz szükséges minősítéssel, a 2016-os üzleti évben a magyar cégek 85 millió euró értékben exportáltak Siemens érdekeltségeknek világszerte.

A Siemens és a magyar kormány együttműködése az elmúlt években elmélyült, 2013-ban stratégia partnerséget kötöttek. Az eredményes együttműködést mutatja, hogy a Siemens folyamatosan fejleszt és beruház Magyarországon, magyar beszállítóknak ad lehetőséget, kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz ide, közösen dolgozik magyar egyetemekkel, húsz évvel ezelőtt elsőként vezette be Magyarországon a duális képzést.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény