FőoldalÜzletMegállj a WiFi hekkereknek!
2017. augusztus 15., kedd ::

Megállj a WiFi hekkereknek!

A Kaspersky Lab bemutatja új, ingyenes alkalmazását, a Kaspersky Secure Connection for Android-ot, amelyet kifejezetten azért fejlesztettek, hogy az interneten keresztül továbbított felhasználói adatok védelmét szolgálja. Ennek az alkalmazásnak a fő jellemzője az alkalmazkodóképessége: a kényelem és a maximális felhasználói védelem érdekében az adatforgalom titkosítása automatikusan beállítható attól függően, hogy az adott WiFi hálózat, webhely vagy applikációk biztonsági szintje milyen erős

A titkosított adatforgalom, amelyet VPN-nek (Virtual Private Network – virtuális magánhálózat) hívunk, megakadályozza az interneten keresztül továbbított információk lehallgatását, valamint az adatokkal való visszaélést. Tökéletesen alkalmas arra, hogy olyan fontos adatokat továbbítson biztonságosan, mint például a jelszavaink, a levelezéseink vagy a privát fotóink. A VPN különösen akkor fontos és hasznos, ha a felhasználó gyakran csatlakozik ismeretlen WiFi hálózatokhoz, amelyeket a számítógépes bűnözők csapdaként is felhasználhatnak. A Kaspersky Lab kutatása szerint világszerte minden negyedik (28%) WiFi hálózat nem biztonságos.

kaspersky wifi

A Kaspersky Secure Connection for Android célja, hogy megvédje a felhasználók magánéletét és személyes adatait a kiberbűnözők fenyegetéseitől. A beállításoktól függően a program képes folyamatosan titkosítani az összes küldött és fogadott forgalmat, vagy beállíthatjuk, hogy csak olyan esetekben legyen aktív, amikor egy felhasználó ismeretlen WiFi hálózathoz csatlakozik. Továbbá az alapbeállítás szerint az alkalmazás aktiválja a védelmet, amikor olyan weboldalakat nyitunk meg, amelyek pénzügyi információkat tartalmaznak (bankok online felületeit, webáruházakat, online fizető-számlázó rendszereket) valamint ha közösségi oldalakat látogatunk meg. A felhasználó hozzáadhat minden olyan webhelyet és alkalmazást is, amelyekhez kiegészítő védelmet kíván kapni.

A Kaspersky Secure Connection napi 200 MiB ingyenes titkosított forgalmat biztosít, minden egyes készüléken valamint korlátlan számú készüléket lehet hozzáadni a biztosítottak listájához. Amennyiben a felhasználó regisztrál a My Kaspersky oldalon, akkor további 100 MiB-ot kap, azaz összesen 300 MiB-t a napi titkosított adatforgalom. A pénzdíjas verzió korlátlan forgalmat biztosít öt készülék számára egy hónapig vagy egy évig, a kiválasztott előfizetéstől függően.

"A mobilkészülékek nagyon gyakran csatlakoznak ismeretlen WiFi hálózatokhoz, emiatt úgy gondoljuk, hogy az adatforgalom titkosítása elengedhetetlen. Örömmel fejlesztettünk egy hatékony megoldást az adatátvitel védelmére a világ legnépszerűbb mobil operációs rendszerére. Immár a mobilkészülékek felhasználói biztosak lehetnek abban, hogy pénzügyi műveleteik és értékes adataik védettek attól függetlenül, hol használják. Ehhez hasonló programot tervezünk az iOS-eszközök védelméért idén év végéig.” – mondta Andrei Mochola a Kaspersky Lab Consumer Business részlegének vezetője.

A Kaspersky Lab kutatása

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény