FőoldalÜzletKínai cégek Franciaországba telepítenek át elektronikai gyártást
2017. június 06., kedd ::

Kínai cégek Franciaországba telepítenek át elektronikai gyártást

Kína a hetedik legnagyobb beruházó Franciaországban

A shenzheni székhelyű Uniconcept cég a délnyugat-franciaországi Gaillac-ban fogja gyártani a francia és az EU-s piacra szánt telefonok kellékeit. A kínai cég vezetője kiszámolta, hogy ha Franciaországban gyártják termékeiket, megspórolják a szállítási és a vámköltségeket. Persze a francia munkaerő drágább, mint (az egyébként dráguló) kínai, de még így is megéri a „delokalizáció”. A Gaillac-ban gyártott mobiltelefon-kellékeket a jelenleginél 20 százalékkal olcsóbban lehet majd piacra dobni. Nem kis tételről van szó, havi egymillió mobiltelefon-kelléket tudnak eladni csak a francia piacon.

Az első körben 30 állás létesül, de a tervek szerint jövőre bővül az üzem és végül is 100 ember kap munkát Gaillac-ban. Ez a település eddig csak a boráról volt híres, és innen a kínai kapcsolat is. Francia borszakértők segítették a nemrég beindult kínai szőlészeteket, így alakult ki személyes kapcsolat francia és kínai üzletemberek között.

De van másik példa is: pár hónapja Verdunben kezdték el a kínaiak egy üzem építését, ahol LED világító eszközöket gyártanak majd. A kezdeti beruházásl 100 millió euró nagyságú és 200 munkahely létesül.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény