FőoldalÜzletTöredékére csökkenhet a világítás energiafelhasználása
2017. március 03., péntek ::

Töredékére csökkenhet a világítás energiafelhasználása

Magyarországon is bemutatkozott az a mesterséges intelligencia kutatások legújabb eredményein alapuló technológia, amely alkalmazásával közel kilencven százalékkal csökkenthető a közintézmények, kereskedelmi célú létesítmények, irodaépületek világításának villamosenergia igénye

A magyar piacon Concord, Lumiance és Sylvania márkanév alatt professzionális világítástechnikai eszközöket forgalmazó Feilo Sylvania Magyarországon is bemutatta a környezeti viszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó, Organic Response technológiával kompatibilis termékcsaládját.

A mesterséges intelligencia kutatások legújabb eredményein alapuló technológia segítségével tökéletesen optimalizálhatóvá válik az épületek energiafelhasználása, és olyan adatelemzési megoldásokat kínál, amelyek messze túlmutatnak az energiatakarékos megvilágítás megvalósításán, mivel a fűtésre, takarításra, vagy biztonságra fordított költségek racionalizálását is lehetővé teszik.

A technológia működésének alapja, hogy az egymással kommunikáló energiatakarékos LED-es fényforrásokat tartalmazó lámpatestek hálózata dinamikusan alkalmazkodik környezeti viszonyokhoz, azaz a természetes fény és a tér kihasználtságának függvényében automatikusan változik a kibocsátott fény mennyisége.

A rendszer rendkívül hatékony eszközt ad az ingatlanüzemeltetők kezébe, mivel a lámpatestek ingyenesen letölthető (Apple App Store, Google Play) mobil applikáció segítségével távirányítással programozhatók és vezérelhetők, továbbá a szenzorok által érzékelt adatok elemzése segítségével pontosan azonosítható az épület különböző területeinek kihasználtsága.

Az Organic Response kompatibilis lámpatestek alkalmazásával közel 90 százalékkal csökkenthető a világítási rendszerek villamosenergia fogyasztása. Felhasználási területei többek között irodai terek, egészségügyi-, oktatásivagy állami intézmények, adatközpontok, kereskedelmi egységek, repülőterek és egyéb közlekedési létesítmények, vagy szálláshelyek lehetnek.

„A digitalizáció mára a professzionális világítástechnika területét is forradalmasította. Bízunk benne, hogy a piac gyorsan felismeri az innovatív termékeinkben rejlő lehetőségeket, és hamarosan a LED-alapú intelligens világítási rendszerek a hétköznapok részévé válhatnak” - mondta el Tokajiné Tajti Anita, a Feilo Sylvania Magyarország képviselője.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény