FőoldalÜzletA Huawei bemutatta P10 és P10 Plus okostelefonjait
2017. március 01., szerda ::

A Huawei bemutatta P10 és P10 Plus okostelefonjait

A Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon bemutatta legújabb prémium okostelefonjait, a Huawei P10-et és P10 Plus-t. Az új zászlóshajó készülékek a Leicával közösen fejlesztett elő- és hátlapi kamerával, valamint 3D arcfelismerő funkcióval érkeznek

„A kultúra és a technológia egyre inkább összekapcsolódik manapság, ez utóbbi pedig lassan jelen lesz életünk minden részében. Ezért a célunk, hogy olyan készülékeket alkossunk, amelyek megkönnyítik és jobbá teszik az emberek mindennapjait” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. „A HUAWEI P10 és P10 Plus okostelefonjainkat ezért olyan kivételes új funkciókkal terveztük meg, amelyek tovább fokozzák a felhasználói élményt.”

Az új okostelefonnal a felhasználó egy fotóstúdiót tarthat kezében

A HUAWEI P10-et a legújabb Leica Dual-Kamera 2.0-val, a P10 Plus-ot Leica Dual-Kamera 2.0 Pro Edition-nel szerelte fel a gyártó: a hátlapi kamera egy 12 megapixeles RGB szenzorral és egy 20 megapixeles monokróm lencsével, valamint a színes és a monokróm képet összekombináló, második generációs fúziós algoritmusokkal érkezik.

A HUAWEI P10 és P10 Plus emellett precíz 3D arcfelismerő funkciót is kínálnak felhasználóiknak, amely részletgazdagabb azonosítást tesz lehetővé.

A telefon előlapi Leica kamerája 8 MP-es, F/1.9-es rekeszértékkel érkezik, valamint egy olyan, új szenzorral, amely több fényt képes rögzíteni. A portrékészítő funkciók ezen az előlapi kamerán is elérhetőek, hogy a felhasználók kiváló minőségű szelfiket készíthessenek vele. Emellett a HUAWEI P10 és P10 Plus kamerája érzékeli, hogy a felhasználó normál szelfit, vagy „groufie”-t, csoportos szelfit készít-e, és utóbbi esetében automatikusan széles látószögre vált.

Mindkét telefonnal készíthető színes és fekete-fehér bokeh effektusos fotó is. A HUAWEI Plus hátlapi kamerája az új Leica Dual-Kamera 2.0 Pro Edition, amely új Leica SUMMILUX-H lencsékkel, és nagyobb, F/1.8-as rekeszértékkel érkezik.

Kivételes teljesítmény, adatkapcsolat, ujjlenyomat olvasó

A HUAWEI P10 és P10 Plus erőteljes Kirin 960 processzorral és új felhasználói felülettel, az EMUI 5.1-el érkeznek. Ez utóbbi különleges fejlesztéseket kínál felhasználóinak, többek között a Machine Learning algoritmust, amely képes megtanulni a felhasználó szokásait. A Machine Learning-gel a készülék elemzi, hogy hogyan használja a felhasználó a telefont, és ez alapján optimalizálja az alkalmazásokat, azaz azokra az appokra, tárhelyekre és folyamatokra összpontosítja az erőforrásokat, amelyek a legtöbbet vannak használatban. Ezáltal a készülék Android rendszere hónapok után sem lassul le.

A HUAWEI P10-et 3200 mAh-s, a P10 Plus-t 3750 mAh-s akkumulátorral és HUAWEI Szupergyors töltővel (SuperCharge) szállítják. Ez utóbbit az úgynevezett 5-gate védő mechanizmussal látta el a gyártó, amely folyamatosan, valós időben méri és elemzi az elektromos feszültség, az áram és a hőmérséklet szintjét, így teljesen biztonságos töltést garantál.

A Kirin 960 és az EMUI 5.1 párosa még jobb hálózati kapcsolódást tesz lehetővé. A HUAWEI P10 Plus egy 4×4-es MIMO antenna rendszert tartalmaz, amely 4.5G támogatottságú. A HUAWEI P10 és a HUAWEI P10 Plus is 2×2-es WiFi MIMO antenna rendszerrel érkezik.

A gyors és precíz ujjlenyomat olvasó mindkét telefonon az előlapra került, ahol a navigációs sávot helyettesíti. A HUAWEI P10 egy elegáns, mindössze 6,98 mm vékony készülék, képernyője 5,1 hüvelykes. Nagytestvére, a P10 Plus 5,5 hüvelykes és nagyobb felbontású, 2K-s kijelzővel érkezik.

Egyedi színek, a Pantone Color Intézettel együttműködésben tervezve

A HUAWEI P10 és P10 Plus színverzióit a vállalat a Pantone Color Intézettel együttműködésben tervezte: a készülék Dazzling Blue (kék) és a Pantone által a 2017-es év színének választott Greenery (zöld) színekben is kapható lesz. Magyarországon várhatóan csak a kék verzió lesz elérhető.

Magyarországon a Huawei P10 szürke, ezüst, valamint várhatóan kék és arany színekben kerül az üzletekbe, utóbbi két verzió hyper gyémánt csiszolással megmunkált hátlapot kap.

A Huawei P10 Plus pedig fekete és ezüst színekben érkezik.

Partneri megállapodások a kreativitás támogatására

A Leica Camerával és a Pantone-nal történő hosszú távú együttműködései mellett a Huawei a londoni Saatchi Galleryvel is partneri megállapodást kötött, valamint a Londoni Művészeti Egyetem Central Saint Martins nevű művészeti és design központjával is együttműködik. Ennek keretében az intézmény hatvan diákját kérték fel arra, hogy a HUAWEI P10 számára kiegészítőket tervezzenek. Emellett a híres divatmárka, a Ricostru mögött álló tehetség, Rico Machit Au is tervezett exkluzív kiegészítőket a készülékhez.

A Huawei és a Vogue pedig egy olyan projekt keretében egyesítette erőit, amely tíz ikonikus fotót alkotna újra az új HUAWEI P10 okostelefonnal fotózva. A képek Pekingben, az Ullens Kortárs Művészeti Központban (Ullens Center for Contemporary Art, UCCA) kerülnek kiállításra.

A Huawei honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény