FőoldalÜzletMegkezdte a SPAR az elektromosautó-töltők telepítését
2017. január 11., szerda ::

Megkezdte a SPAR az elektromosautó-töltők telepítését

A SPAR-csoport elektromosautó-töltő állomást telepített a soproni INTERSPAR parkolójába. A vállalat a következő években több hipermarketénél helyez majd üzembe hasonló eszközöket, amelyekkel vásárlás közben bármilyen típusú villanyautót fel lehet tölteni

„Értékteremtő osztrák családi vállalkozásként fontos számunkra az innovatív és környezettu-datos megoldások támogatása Magyarországon is. Modernizációs programunk keretében elektromosautó-töltő állomásokat telepítünk a fő közlekedési csomópontokban található hipermarketek parkolóiba az idei évtől kezdve, szakaszosan. Az első ilyen berendezést az osztrák-magyar közös kultúra szimbolikus helyszínén, a soproni INTERSPAR-nál használhatják az autósok.” - mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

Az evopro gyorstöltő autótípustól függően akár 1 óra alatt feltölti a járművet. A berendezés-sel egyszerre két autó tölthető. A használata a tesztidőszak után nem igényel kártyát, a fel-használók okostelefon applikáción keresztül férnek majd hozzá. A fedele úgy van kialakítva, hogy érintésvédelmi szempontból biztonságos legyen. A SPAR a soproni beruházásra mintegy 7 millió forintot fordított.

Statisztikák szerint a skandináv országokban az utakon közlekedő autók 30 százaléka már hibrid, vagy teljesen elektromos hajtású. Ehhez képest Magyarországon viszonylag kevés villanyautót látni az utakon, de szakemberek szerint az elkövetkező években a különböző vásárlási kedvezményeknek és támogatásoknak köszönhetően jelentősen bővülni fog a jelen-legi hazai állomány.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény