FőoldalÜzletÚj vezető a dél-koreai LG élén
2016. december 07., szerda ::

Új vezető a dél-koreai LG élén

Az LG Electronics azonnali hatállyal Jo Seong-jint, a vállalat háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának vezetőjét nevezte ki a társaság vezérigazgatói posztjára. Jo Seong-jin mellett további 57 szakember került felső vezetői pozícióba

Jo Seong-jin vezérigazgatóként az LG Electronics összes üzletágáért felel, köztük a háztartásigép- és légkondicionáló üzletágért, a mobilkommunikációs, a szórakoztatóelektronikai, valamint a járműalkatrész-részlegért, illetve felügyeli a vállalatcsoport globálisan több mint 120 érdekeltségét.

A 60 éves Jo Seong-jin 1976-ban kezdett dolgozni a Goldstarnál, 1980-ban pedig ahhoz a csapathoz csatlakozott, amely az LG első automata mosógépét fejlesztette ki. Mielőtt 2015-ben a háztartásigép- és légkondicionáló részleg elnöki posztjára került volna, az üzletág mosógép-divízióját vezette. Jo Seong-jin kulcsszerepet játszott abban is, hogy az LG a SIGNATURE márka bevezetésével és a beépíthető Signature Kitchen Suite megalkotásával belépett a prémium háztartási gépek piacára, az okosotthonok és a dolgok internete (IoT) terén pedig lefektette a jövőbeli üzleti sikerek alapjait.

A háztartásigép- és légkondicionáló üzletág elnök-vezérigazgatói posztján Jo Seong-jint az 58 éves Song Dae-hyun váltja. Ő eddig az LG FÁK-régióért felelős vezetője és az oroszországi leányvállalat elnöke volt. A társaságnál 33 éve dolgozó szakember szinte az összes jelentős termékvonal üzleti oldalán dolgozott már a háztartásigép- és légkondicionáló üzletágnál, beleértve a klímaberendezéseket, hűtőket és egyéb konyhai eszközöket. Az LG FÁK-régióért és Oroszországért felelős vezetőjeként 2012 óta sikeresen javította a vállalat üzleti pozícióit, dacára a térség gazdasági nehézségeinek.

Jo Seong-jin és Song Dae-hyun mellett további öt szakembert neveztek ki ügyvezető alelnökké, tizenhárman szenior alelnöki posztra, harmincnyolcan pedig alelnöki pozícióba kerültek. Az új kinevezések 2017. január 1-jétől válnak érvényessé, az éves részvényesi közgyűlést követően.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény