FőoldalÜzletTévégyártás: kezdődik az igazi OLED korszak?
2016. november 21., hétfő ::

Tévégyártás: kezdődik az igazi OLED korszak?

A jelenleg alkalmazott, kereskedelmileg elérhető megjelenítési technológiák közül az OLED adja az egyik legjobb színhűséget, az egyik legalacsonyabb fogyasztás mellett. További előnye, hogy nagyon vékony és rugalmas kijelzőfelületek hozhatók létre használatával. A tévégyártók ezért a következő nagy termékcsoport alapjaként, profitszintjük megmentőjeként tekintenek rá. Jelenleg ugyanis – a prémiumkategórián kívül – a folyadékkristályos televíziókon elérhető haszon nagyon alacsony, a nevenincs kínai márkák megjelenésével az alsóházban igazán öldöklővé vált a verseny

A nagy gyártók kénytelenek tehát valami új után nézni. A WiFi Alliance weboldaláról kiszivárgott információk szerint az LG 2017-re vadonatúj OLED tévékkel készül. Ezek különböző modellszámokat és Wi-Fi tanúsítvány dátumokat tartalmaznak. Ha minden igaz, akkor a megszokottnál is nagyobb méretben, poszterként a falra tapasztható kivitelben érkeznek majd az új szupertévék a dél-koreaiaktól.

Az LG hivatalosan nem kívánta kommentálni a történteket, arra hivatkozva, hogy nem akarja jövő évi terveit már most felfedni. Csupán annyit közölt a cég szóvivője, hogy a flatpanelshd értesülései több tekintetben pontatlanok. Mindazonáltal maga a WiFi Alliance megbízható információforrás, valószínűleg véletlenül váltak publikussá az adatok, ami most a szövetség számára is kellemetlen helyzetet teremtett. Ugyanakkor a flatpanelshd adatainak hitelességét támasztja alá, hogy az összes, ott felsorolt modell követi az LG eddig alkalmazott modellszámozási sémáját. Például az OLED65B6P egy olyan OLED tévét takar, ami 65 inches képátlóval bír, a B betű a típuson belüli modellkülönbségekre utal, a hatos szám pedig az adott év utolsó száma. A kiszivárgott modellek esetében ez a szám hetes, ami azt jelezheti, hogy a modellek jövőre kerülnek forgalomba.

A legutóbbi fejlesztések eredményeként tavaly már lerántották a gyártók a legfrissebb koncepcióról a leplet: eszerint 1,9 kilogrammos, egy milliméternél vékonyabb kijelző előállításával tervezik meghódítani a vásárlókat. A megjelenítőkposzterszerűen falra akaszthatók. Ha minden jól alakul, akkor a január CES-en többet fogunk megtudni az LG szupervékony OLED tévéiről.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény