FőoldalÜzletÚj ékkő a Siemens koronájában: Mentor Graphics
2016. november 16., szerda ::

Új ékkő a Siemens koronájában: Mentor Graphics

Alig pár napja jelentették be a németek egyik komoly üzletáguk eladását, máris találtak helyet a pénz egy részének

Európa egyik legrégebbi cégóriása jelentős átalakításokkal igyekszik a világ élvonalában maradni. Ennek keretében jelentős üzletág és vállalat eladások-vásárlások kísérik lépteiket. A német világcég ezúttal a többek között nyomtatott- és integrált áramkörök tervezését segítő szoftvereket fejlesztő Mentor Graphicsot vette meg. A hírek szerint már sikerült is megállapodni a felvásárlásról, a cég 4,5 milliárd dollárért csatlakozik a Siemens AG-hoz, amely így a Mentor Graphics részvényeit 37,25 USD áron veszi meg.

A cégcsoport vezetősége az utóbbi időben sokat tett azért, hogy az elképzeléseiknek megfelelő összetételű portfóliót alakítsanak ki a tavaly 75 milliárd eurós forgalmat lebonyolító gigásznál. A cél a nem alapvető tevékenységnek minősített területek leválasztása, miközben a fókuszpontba helyezett területeket a fentiekhez hasonló felvásárlásokkal is igyekeznek még versenyképesebbé tenni. A Siemensnél azt remélik, hogy az új szerzeménnyel jelentősen erősödhetnek a képességeik az elektronikus és elektromos rendszerek gyártásának egyes fázisaiban, mint például a tervezés és a tesztelés szoftveres támogatása. A tervek szerint az eredményeken három-négy éven belül mutatkozhat majd meg pozitívan a mostani akvizíció.

A szóban forgó üzlet idén már a Siemens második felvásárlása a szoftveres gyártástechnológia területén, hiszen korábban közel 1 milliárd dollárért a szintén egyesült államokbeli CD-adapco is bekerült a bevásárló kosárba. Ezekre a vásárlásokra olyan eladásokból befolyt összegeket is felhasználhatnak, mint például a 15 milliárd dollár értékűre becsült Siemens Healthineerst eladásakor kapott pénz.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény