FőoldalÜzletToolstyle: új telephely-avatás Miskolcon
2016. november 14., hétfő ::

Toolstyle: új telephely-avatás Miskolcon

A Toolstyle Kft. átadta új, 4200 négyzetméteres telephelyét Miskolcon. A most átadott telephely a vállalat teljes beruházásának első üteme, amelyet 2,2 millió euró befektetéssel valósítottak meg. Ennek köszönhetően a Toolstyle Kft. közel duplájára növelte a gyártóterületét, bővítette kapacitását, modernizálta a gyártási technológiáját és fejlesztette a munkakörnyezetét. A mostani beruházás kiegészül további technológiai fejlesztéssel is, így a projekt 2017 közepén zárul. A teljes beruházás összege 3,5 millió euró

Az új telephelyet Arnaud Zerkovitz, Magyarországi Francia Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltségének igazgatója, Csöbör Katalin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1. sz. egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, Francois Didier, a tulajdonos képviseletében az M-Plus Company elnöke, és Filip Csaba, a Toolstyle Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

A Magyarországon közel 100 főt alkalmazó francia tulajdonban lévő Toolstyle Kft. fő tevékenysége a CNC forgácsolás. Elsősorban gázturbina- és gázmotorok, valamint csomagolóipari gépek alkatrészeinek és szerelt egységeinek gyártására specializálódtak. A CNC forgácsolás mellett a vevői igények figyelembe vételével olyan készterméket is gyártanak, amely felületkezeléssel, festéssel, hegesztett szerkezetek gyártásával és ezek összeszerelésével egészülnek ki. A vállalat tevékenységét a tavalyi év folyamán kibővítette: új vállalkozást indítottak, amely keretében CNC élhajlítást, rozsdamentes és hőálló anyagok hegesztését végzik.

A Toolstyle az Európai Unió országai mellett Svájcba, az Amerikai Egyesült Államokba, az Arab Emirátusokba, Katarba és Kínába szállítja termékeit a gép-, illetve energetikai ipar képviselői számára. Vevőik a legnagyobb iparvállalatok, mint a General Electric vagy a Bobst Group, de jelentős a forgalmat bonyolítanak le a cégcsoporton belül is. A miskolci vállalat a franciaországi M-Plus Group tulajdonában van, amely az anyaországában kettő, illetve Magyarországon – a Toolstyle Kft. leányvállalatával együtt – szintén két társaságot tulajdonol. M-Plus Group szakmai befektető csoportként, elsősorban az energetikai és gépipari üzletágakban érintett.

„Az elmúlt 10 évben megdupláztuk a forgalmunkat, így a telephely-váltásunkat a kapacitásnövekedés indokolta. A most átadott új beruházással közel duplájára, azaz 4200 m2-re növeltük telephelyünket, oly módon, hogy igény esetén további 1500 m2-rel tudjuk növelni a csarnokunk méretét.” – mondta el az átadó ünnepségen Filip Csaba, a Toolstyle ügyvezetője. „A kapacitásnövekedés és az új telephelyre költözés magával vonja a gépparkunk fejlesztését is. Habár gyártási technológiánk jelenleg is a legjelentősebb európai, japán, amerikai és koreai gyártók modern berendezéseiből áll, a projekt keretében további fejlesztéseket hajtunk végre 2017 év közepéig, így a beruházás összértéke eléri majd a 3,5 millió eurót.

A zöld-telephely: a környezetvédelem és az energia-hatékonyság, mint beruházási szempontok

A Toolstyle az új telephely kialakításánál a gyártási hatékonyság mellett a környezetvédelmi és az energetikai hatékonysági szempontokat is figyelembe vette. Ennek keretében számos energiatudatos megoldást alkalmaztak. Ezek közül az egyik legjelentősebb újítás az, hogy figyelembe vették az épület tájolását. Így az irodarészleg a telek északi részére került, szokatlan módon a telephely bejáratával ellentétes oldalra. Ezzel a tájolással jelentős megtakarítást tudnak elérni az irodarészleg nyári időszakban felmerülő hűtési költségeinek a csökkenésével. E mellett összegyűjtik és visszaforgatják az esővizet is, ezt alkalmaznak például a WC-k öblítéséhez. A gyártócsarnokba keletkező hulladék hőt pedig visszavezetik és felhasználják a telephely fűtésére.

A Toolstyle mint munkahely – nyitott pozíciók az új telephelyen

A Toolstyle munkavállalóinak kétharmada fizikai dolgozó, akik mellett mérnököket, pénzügyi és logisztikai szakembereket alkalmaznak. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a munkavállalóik folyamatos képzésére, fejlesztésére, hiszen a Toolstyle szerint a nemzetközi versenyképességük egyik alapja a piacképes szaktudással rendelkező munkaerő. A vállalat így csak a tavalyi év folyamán 15 millió forintot fordított oktatásra, amely keretében az irodai dolgozók számítástechnikai ismereteket és angol nyelvet, míg az üzemi dolgozók forgácsolás technológiát, és CNC programozást tanulhattak. Emellett több munkavállalót támogatnak az érettségi vagy a diploma megszerzésében tanulmányi szerződés keretében.

A Toolstyle jelenleg is várja új munkavállalók jelentkezését, a szakmunkásokat illetően CNC gépkezelő CNC élhajlító, AWI hegesztő, minőségellenőr és lakatos szakemberetek tekintetében. Emellett gyártástechnológus, tervező mérnök és hegesztő mérnök munkakörökben vannak nyitott pozícióik mérnökök számára.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény