FőoldalÜzletFókuszban az adatvédelem
2016. szeptember 19., hétfő ::

Fókuszban az adatvédelem

A Kaspersky Lab bemutatta zászlóhajós termékének új verzióját, a Kaspersky Internet Security – multi-device-t, amely további lehetőségeket biztosít a felhasználóknak, hogy biztonságosan internetezzenek és tárolják adataikat

A Kaspersky Internet Security – multi-device az egész család számára kifejlesztett biztonsági eszköz, védi a windows-os, mac-es és android-os felhasználókat a vírusoktól, veszélyes oldalaktól, online követéstől, csalástól és pénzügyi lopásoktól.

Ebben az évben a Kaspersky Lab Windows-ra kifejlesztett termékei számos új beépített funkcióval bővültek. Most már a felhasználók a nem biztonságos internethálózatokon is biztonságban tudhatják adataikat a Secure Connection tulajdonságnak köszönhetően. Az új megoldások továbbá be tudnak foltozni lehetséges biztonsági réseket a Software Updater és a Software Cleanernek köszönhetően.

KIS evolution 0

“A Kaspersky Lab-nél úgy hisszük az informatikai biztonság nem csak a biztonságvédelmi megoldások hatékonyságán múlik. Ez függ a felhasználók kibertudatosságán is. A kibertudatos emberek óvatosan viselkednek és néznek online filmeket, valamint készek a legújabb technológiai fejlesztéseket elsajátítani és megvédeni azt, ami a legjobban számít – legyen szó személyes adatokról, fájlokról, adatvédelemről, az eszközeikről és a családtagjaik megvédéséről. Azon dolgozunk, hogy megoldásainkkal megadjuk ezeket a lehetőségeket”. – mondta Dragan Martinovic, a Kaspersky Lab Kelet-európai régió ügyvezető igazgatója.

Secure Connection

Secure Connection lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy biztonságosan internetezzenek, azáltal hogy a hálózatokon fogadott és küldött adataikat titkosítja. Ez különösen fontos pénzügyi műveleteknél, engedélyezéseknél vagy bizalmas adatok küldésénél, mert ezeknél az eseteknél előfordulhatnak komoly – például anyagi – veszteségek.

Ez a funkció különösen jól jön utazás közben, amikor sok ember hajlamos a nem biztonságos wi-fi hálózatra is felcsatlakozni azért, hogy kapcsolatban maradjon. A Kaspersky Lab kutatása szerint minden ötödik (18%) ember utazása során a kiberbűnözők áldozatává válik. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy minden ötödik utazó semmit sem tesz, hogy biztonságban legyen. A Secure Connection ma már egy szükséges megoldás, ha nyilvános WiFi-re csatlakozunk.

A Kaspersky Lab védelmi komponense a Kaspersky Internet Security multi-device ablakából előhívható. Akkor is aktiválható, ha az eszköz nyilvános WiFi-re csatlakozik, vagy ha a user bizalmas adatokat használ, például online bankolás, vásárlás, fizetés, e-mailezés és közösségi média használat közben stb.

A biztonsági előfizetésen belül a felhasználók 200 MiB titkosított adatforgalmat kapnak és meghosszabbított havi vagy éves díj fejében korlátlan adatforgalmat kaphatnak.

Software Updater

A leggyakoribb metódus, amit a vírus használ, az a programok sérülékenységén alapszik. Fejlesztők rendszeresen frissítik a termékeiket, ez nem jelenti azt, hogy mindegyik felhasználó rá is nyom a frissítés gombra. Software Updater automatikusan megtalálja az updatelésre szoruló alkalmazásokat, és a felhasználó egyetértése után, fel is installája a szolgáltató legújabb verzióját.

A felhasználó manuálisan is kérheti a frissítést vagy beállíthat egy listát arról, amit nem szeretne letölteni, például olyan alkalmazások sorát, amikből a régi verzió a preferált.

Software Cleaner

A Kaspersky Lab kutatása szerint, a felhasználók 37%-a olyan adatokat tárol a készülékén, amit nem használ. Továbbá azáltal, hogy túlterheli a készülék memóriáját, a kiberbűnözőknek lehetősége nyílik, hogy beszivárogjanak a rendszerbe. Software Cleaner megvizsgálja a feltöltött alkalmazásokat és megjelöli azokat, amelyek potenciális veszélynek teszik ki a számítógépet. Sok esetben a felhasználó nem is tud róla, hogy új alkalmazások kerültek felinstallálásra vagy egyszerűen nincs tisztában ezek potenciális veszélyével.

A Software Cleaner tájékoztatja a felhasználót a következő esetekről:

  • ha olyan program került felinstallálásra, amiről nem tudott
  • vagy valamivel együtt töltődött le
  • vagy az alkalmazás lelassítja a gépet
  • vagy nem a leírt, valóságnak megfelelő tulajdonságokkal bír
  • vagy ami a háttérben fut és felnyit minden bannert és üzenetet engedély nélkül
  • vagy csak egyszerűen nincs régóta használatban.

A Software Cleaner-t a felhasználó igény szerint leszedheti vagy értékelheti.

Ezekhez az új funkciókhoz, a Kaspersky Internet Security – multi-device-hoz további új, továbbfejlesztett technológia tartozik, mint például a pénzügyi tranzakciókra tervezett többszintű védelem (Safe Money-t) és a nem kívánt appok installálását megelőző funkció (Application Manager, Change Control tulajdonság), valamint a reklám bannereket blokkoló Anti-Bannner.

A Kaspersky Lab honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény