FőoldalÜzletAz ABB-t beválasztották az Ipari Internet Kon-zorcium irányító bizottságába
2016. szeptember 09., péntek ::

Az ABB-t beválasztották az Ipari Internet Kon-zorcium irányító bizottságába

Az ABB-t beválasztották az Ipari Internet Konzorcium (Industrial Internet Consortium, IIC) irányító bizottságába. Az IIC és az “Industrie 4.0 platform” olyan globális kezdeményezések, amelyek az ABB Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internete elnevezésű koncepciójának alapjául szolgálnak, és elősegítik a szemléletváltást számos iparágban. Az ABB 2014-ben csatlakozott az IIC-hez, és már a kezdetektől fogva részt vett mindkét kezdeményezésben

Eric Harper, az ABB Egyesült Államokban működő Corporate Research Center vezető kutatója, aki a szoftverarchitektúrák és a fenntartható technológiák fejlesztésén dolgozik, képviseli majd az ABB-t az IIC irányító bizottságában. Az IIC globális nonprofit konzorcium, amelynek célja, hogy globális szabványok meghatározásával és a bevált gyakorlatok megismertetésével felgyorsítsa az Ipari Internet elterjedését és fejlesztését.

“Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy konzorciumi kollégái Eric Harpert választották be az irányító bizottságba az iparág képviseletére” - mondja Bazmi Husain, az ABB műszaki igazgatója. “A gyártás, az ‘intelligens’ termékek, a szolgáltatások és a tehetséges emberek összekapcsolása egy hálózatban a negyedik ipari forradalom hajtómotorja, ami lehetőséget kínál költség- és energia-megtakarításokra, az üzemek hatásfokának javítására, illetve megnövelt társadalmi érték előállítására. Az innovatív technológiák fejlesztésében vezető ABB ezen a területen is az elsők között volt egy saját, a Dolgok, Szolgáltatások és Emberek Internetére (IoTSP) vonatkozó koncepció kidolgozásával. AZ IIC azon dolgozik, hogy az innováció ösztönzésével, valamint globális szabványok kialakításával ezt a jövőképet átültesse a gyakorlatba.”

“Eric jelentősen hozzájárult az IoTSP fejlesztéséhez, mérvadó szakértőként dolgozott olyan vevői öko-szisztémák kiépítésén, amelyek támogatják az együttműködést és az összekapcsolhatóságot” – folytatta Husain.

Az IIC irányító bizottságának az a feladata, hogy meghatározza a konzorcium általános prioritásait, kitűzze a követendő irányt, pénzügyi felügyeletet gyakoroljon, jóváhagyja a tesztelési környezeteket, meghatározza és kezelje a szabályzatokat és az eljárásokat, és igény szerint foglalkozzon a felmerülő egyéb kérdésekkel. A bizottság összetétele: négy állandó tag, akik az alapító tagokat képviselik, Dr. Richard Soley, az ügyvezető igazgató, öt közreműködő tag, plusz négy további képviselő, akiket minden évben a nagy iparvállalatokat munkatársai, kisebb cégek, a tudományos körök és a nonprofit szervezetek választanak.

“Örömmel üdvözöljük a technológia fejlesztések terén világszerte vezető szerepet játszó, egyedi gon-dolkodásmóddal és széleskörű rálátással rendelkező ABB-t és Eric Harpert az irányító bizottságban”mondta Dr. Richard Soley, az IIC ügyvezető igazgatója. “Az ABB elősegíti majd, hogy a közüzemi, ipari, közlekedési és infrastrukturális szektorban működő vevők minél szélesebb köre alkalmazza az Ipari Internetet.”

Az ABB úgy támogatja az IoTSP elterjedését, hogy a biztonság, a megbízhatóság, a kiberbiztonság és az adatvédelem szem előtt tartása mellett segítséget nyújt ügyfeleinek meglévő technológiáik fejlesztésében.

Néhány szó az Ipari Internet Konzorciumról

Az Ipari Internet Konzorcium® (IIC™) nyitott tagságú szervezet, amely 30 országból közel 250 taggal rendelkezik. A konzorciumot azzal a céllal alapították, hogy felgyorsítsa a gépeket, eszközöket, intelligens analitikát és a dolgozókat összekötő hálózat fejlesztését, bevezetését és széles körű alkalmazását. Az AT&T, a Cisco, a General Electric, az IBM és az Intel 2014 márciusában azzal a céllal alapította a konzorciumot, hogy összehangolják az Ipari Internethez kapcsolódó prioritásokat, és elősegítsék az ehhez szükséges technológiák fejlesztését és elterjedését. A konzorciumot az Object Management Group (OMG) irányítja.

További információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény