FőoldalÜzletMagyar fiatal az 58. London International Youth Science Forumon (LIYSF)
2016. augusztus 17., szerda ::

Magyar fiatal az 58. London International Youth Science Forumon (LIYSF)

75 ország, közel 430 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a londoni Forum-on, Magyarországról Kormányos Gergő, a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai lehetett jelen

2016. július 27. és augusztus 10 között a London International Youth Science Forum (LIYSF) immár 58. alkalommal került megrendezésre. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. Magyarországról egy fiatal vett részt a diákfórumon, Kormányos Gergő, aki a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett, 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen második helyezést ért el „Photorhabdus molekuláris biokontroll” című pályamunkájával. Gergő a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégiumban érettségizett.

A fórum alaphangját az UNESCO tudományos részlegének elnöke, Romain Murenzi professzor adta meg lelkesítő beszédével. A fiatalok számos tudományos előadáson vehettek részt, melyet neves tudósok, professzorok, Nobel-díjasok tartottak. Sokat tanulhattak a fúziós energiáról, az emberi szövetekről és azok felépítéséről, betekintést nyerhettek az építészet és a mérnöki munka nehézségeibe és szépségeibe, valamint a látványos kémiai kísérletek sem maradhattak le az előadások színes palettájáról. Megismerkedhettek a londoni egyetemi rendszer működésével, a laborlátogatások által pedig az angliai kutatói munkával. A diákok lehetőséget kaptak az oxfordi és cambridge-i egyetemek meglátogatására.

A résztvevő fiatalok prezentálhatták kutatásaikat, eredményeiket a The Science Forum Bazaar elnevezésű eseményen egy poszter segítségével. A kiállítókat egy 5 tagú, tudósokból, szakértőkből, fiatal doktorokból álló zsűri pontozta. A nap legeredményesebbjei a FameLab LIYSF keretein belül mindenki előtt bemutathatták munkájukat.

A fiatal kutatók meglátogathatták a Science Museum-ot, a National History Museum-ot, ezen kívül programon volt a London Wetland Centre, a Rolly-Royce és a The Alexander Fleming Museum is. Szakértők segítségével ismerhették meg a múzeumok tárgyainak múltját és titkait, így első kézből kaphattak olyan információkat, melyekkel az eddigiek során talán még könyvekben sem találkozhattak. A kötetlen programok sorát gazdagította a Stonehenge, a Buckingham-palota, a Hampton Court Palota, valamint egyéb angliai látványosságok meglátogatása is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény