FőoldalÜzletRangos elismerést kapott a Trend Micro támadásészlelő szoftvermegoldása
2016. augusztus 10., szerda ::

Rangos elismerést kapott a Trend Micro támadásészlelő szoftvermegoldása

Az NSS Labs idén harmadszor is az „ajánlott” támadásérzékelő rendszerek közé sorolta a Trend Micro Deep Discovery Inspector termékét. A megoldás 99,8 százalékos észlelési arányt ért el a szervezet legutóbbi Breach Detection System tesztjén. A Trend Micro ezúttal is bizonyította, hogy megbízhatóan képes észlelni a hálózatok és végpontok ellen irányuló, célzott támadásokat, zsaroló vírusokat illetve egyéb fenyegetéseket

„Az NSS Labs Breach Detection System tesztje folyamatosan segíti a vállalati IT-biztonsági szegmens felmérését, és elismeréssel illeti azokat, akik magasabbra helyezik a mércét az iparág számára. A fenyegetések folyamatosan egyre kifinomultabbá válnak, ezért a támadások hatékony észlelése ma már fontos részét képezi a vállalati összehangolt fenyegetésvédelemnek. Ügyfeleinknek hatékony támadásészlelő megoldásra és többszintű biztonsági rendszerre van szükségük, hogy ne csupán észlelni tudják az új fenyegetéseket, hanem megfelelően reagálhassanak is azokra, és hatékonyan védekezhessenek ellenük” – foglalta össze Eva Chen, a Trend Micro vezérigazgatója.

Az NSS Labs a világ vezető IT-biztonsági terméktesztelő központja, amely részletes teszteket, kutatásokat és elemzéseket készít. Szolgáltatásait világszerte a legkülönbözőbb méretű vállalatok, valamint kormányzati szervek veszik igénybe. A szervezet a Deep Discovery Inspector értékelése során a 99,8 százalékos észlelési arány mellett azt is figyelembe vette, hogy a megoldás egyenletesen magas eredményt ért el a teszt során alkalmazott SMTP és HTML protokollokon, tökéletesen teljesített az álcázott támadásokkal szemben, és alacsony volt a fals pozitív találatok aránya.

A Deep Discovery, amely a Trend Micro TippingPoint Advanced Threat Protection csomag részeként is elérhető, átfogó észlelési technikákkal azonosítja a fejlett fenyegetéseket és a zsaroló programokat. A Deep Discovery minden hálózati porton, több mint 100 protokollon és alkalmazásban figyeli a fizikai és virtuális szegmenseken áthaladó teljes forgalmat. Ennek köszönhetően a megoldás gondoskodik a támadások életciklusának minden fázisának észleléséről és elemzéséről, beleértve a felügyeletet és a vezérlést, az eszközök azonosítását és a hálózaton belüli mozgást is.

A Deep Discovery a magasabb szintű védelem érdekében a fájlokat a vállalati infrastruktúrától elkülönített, sandbox környezetben elemzi, ezáltal anélkül képes azonosítani a kártékony kódokat, hogy veszélybe kerülnének a vállalati rendszerek és adatok. Használatával más biztonsági rendszerek hatékonysága is javítható, mivel a fenyegetésekkel kapcsolatos információk megoszthatók a Trend Micro további termékeivel, illetve akár más gyártók megoldásaival is. Így a vállalatok nemcsak azonosíthatják a potenciális fenyegetéseket, hanem gyorsan reagálhatnak is a folyamatban lévő támadásokra.

„Mivel napjainkban óriási mennyiségű fenyegetés irányul a vállalatok ellen, okkal feltételezhetjük, hogy szinte minden pillanatban történik olyan támadás, amely során a kiberbűnözők sikeren bejutnak egy vállalati hálózatba. Ennek fényében a szervezeteknek olyan támadásészlelő megoldást kell bevezetniük, amely az egész infrastruktúrájukra kiterjedően, a belső forgalmat is beleértve képes azonosítani a fenyegetéseket és megfelelően reagálni azokra. Független tesztjeink a harmadik egymást követő évben igazolták, hogy a Trend Micro Deep Discovery egy rendkívül hatékony támadásérzékelő rendszer, amely kézenfekvő választás az informatikai védelmét fejleszteni kívánó vállalatok számára” – mondta el Vikram Phatak, az NSS Labs vezérigazgatója.

A Trend Micro honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény