FőoldalÜzletA biztonsági üzletágától is megválna az Intel
2016. június 29., szerda ::

A biztonsági üzletágától is megválna az Intel

A biztonsági üzletágától is megválna az Intel

Az Intel még 2010-ben vásárolta fel a biztonsági szoftvereket fejlesztő McAfee-t. A közel 7,7 milliárd dolláros akvizícióval az addig leginkább a processzorgyártásban utazó társaság a biztonsági piac jelentős szereplőjévé vált. A McAfee négy éven át működött ugyanezen a néven, míg az Intel 2014-ben be nem jelentette, hogy kiberbiztonsági részlege a jövőben Intel Security néven folytatja. (Ettől függetlenül a szoftvertermékek közül azóta se vezették ki a McAfee márkanevet.)

A Financial Times (FT) értesülései szerint az Intel hat év után megszabadulna ettől az üzletágától. A lap vasárnapi beszámolója alapján már bankokkal folynak a tárgyalások az Intel Security jövőjéről. Mivel a kockázatitőke-befektetők komoly érdeklődést mutatnak az IT-biztonságban utazó vállalkozások iránt, ezért a tárgyalások során állítólag a részleg eladása is terítékre került. A híreket az Intel egyelőre nem erősítette meg. A FT információi szerint az Intel a nagyobb növekedési potenciállal bíró területekre koncentrálna, mint amilyenek az adatközpontokba szánt chipek vagy az internetképes (mobil) eszközök.

A PC-piac, amelyet az Intel Security termékeinek legnagyobb része megcéloz, éppenséggel nem ilyen. Az idei első negyedév zsinórban a negyedik két számjegyű csökkenést hozta, és az IDC piackutató is lefelé módosította az amúgy sem túl biztató éves előrejelzést. A kérdés így az utóbbi időben az volt, hogy az Intel hogyan tudja ellensúlyozni a PC-piac várható további zsugorodását, ennek pedig egyik fontos lépése lehet az IT-biztonsági üzletág eladása. Brian Krzanich vezérigazgató szerint az Intel is a cloud és az IoT trendekre építené a jövőjét. Ennek kapcsán még a tavasszal komoly, 12 ezer fős leépítést jelentettek be, ami a globális létszám 11 százalékának felel meg. Ugyanakkor az egész évre vonatkozóan a cég csökkentette a növekedési előrejelzését, és kisebb bruttó árréssel is számol.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény