FőoldalÜzletA Motorola moduláris csúcsmobilokkal térne vissza
2016. június 13., hétfő ::

A Motorola moduláris csúcsmobilokkal térne vissza

A kiegészítők a Moto Mods nevet kapták

Moduláris csúcsmobilokkal kíván visszatérni a Motorola elhanyagolt Moto vonala. A Lenovo nemcsak a kiterjesztett valóságot támogató Phab2 telefonokat jelentette be a Tech World eseményén, lerántotta a leplet leányvállalata, a Motorola új csúcskészülékeiről is. Ahogy korábban kiszivárgott képeken látható volt, a Moto Z és Moto Z Force telefonok modulárisak lesznek. A megoldás némileg különbözik az eddig látott moduláris koncepcióktól, a Moto Z esetében nem kell kikapcsolni az eszközt sem a kiegészítők csatlakoztatásához.

A megoldás némileg különbözik a Project ARA és az LG G5 ötletétől: egy nagyon vékony kialakítású, unibody fémházú telefonra kell csatolni a többi kiegészítőt, amelyek mágnesesen csatlakoznak a hátlapon található 16 pinnel. A megoldás előnye, hogy a telefont ki sem kell kapcsolni ehhez, valamint az akkumulátort sem kell eltávolítani (mint az LG G5 esetében). A telefonon nincsen jack aljzat a fülhallgatónak, azt egy USB-C-s adapterrel lehet csatlakoztatni.

A kiegészítőket Moto Mods névre keresztelték (korábban az Amps nevet említették belső források), eddig három ilyen modult mutatott be a gyártó a telefonokhoz: egy extra akkumulátort, egy JBL hangszórót, valamint egy olyan modult, ami projektorrá alakítja a mobilt. Utóbbinak van saját akkumulátora is.

A készülékek a modulokkal együtt szeptemberben jelennek meg világszerte. Az árakról egyelőre még nincs információ.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény