FőoldalÜzletKínai érdeklődés a KUKA Robotics iránt
2016. május 25., szerda ::

Kínai érdeklődés a KUKA Robotics iránt

A kínai Midea háztartásigép-gyártó közölte, hogy ajánlatot tett a Magyarországon is jelen lévő német Kuka iparirobot- és berendezésgyártó vállalat felvásárlására

A Midea mintegy 4,6 milliárd eurót, részvényenként 115 eurót kínál a Kukáért, ez 36 százalékos prémiumot jelent a keddi 84,41 eurós tőzsdei záróárhoz képest. A bejelentést követően 30 százalékkal szökött fel a Kuka-részvény árfolyama Frankfurtban. A Midea közvetlenül és közvetve már 13,5 százalékos részvénypakettel rendelkezik a német vállalatban, amit minimálisan 30 százalékra akar növelni, és ajánlata is csak akkor érvényes, ha legalább ekkora üzletrészt meg tud szerezni.

A Kuka közölte, hogy megvizsgálja a Midea ajánlatát. A legnagyobb részvényes, a Voith német gépipari konszern egyelőre nem nyilatkozott. Ők több mint 25 százalékos részvénycsomaggal, blokkoló kisebbséggel rendelkeznek a Kukában.

A Kuka a világ egyik vezető autóipari robot szállítója, világszerte 12 ezer alkalmazottja van. A társaság a Kuka Robotics Hungária Ipari Kft. révén 1991 óta van jelen Magyarországon. A Kuka Robotics Hungária Ipari Kft.-nek Taksonyban és Füzesgyarmaton van telephelye, jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény