FőoldalÜzletElindult a hazai gamereknek szóló Lenovo Y kupa
2016. május 03., kedd ::

Elindult a hazai gamereknek szóló Lenovo Y kupa

Óriási érdeklődés mellett indult el a Lenovo Magyarország által szervezett Lenovo Y kupa, amely a magyar gamereknek nyújt lehetőséget a nagyközönség előtti megmérettetésre, illetve fődíj megnyerésére. A négy online selejtezőből, négy helyszíni elődöntőből és egy végső budapesti döntőből álló gamer versenysorozat első helyszíni elődöntőjét a PlayIT budapesti eseményén, április 30-án, vasárnap tartották meg, ahol az online selejtező során továbbjutott 2 legjobb CS:GO és LOL csapat mérkőzött meg egymással

A piacvezető PC gyártó Lenovo idén először szervezte meg a játékosoknak szóló versenysorozatát, amely a csapatjáték lévén közösségépítő szerepe mellett nagyszerű lehetőséget nyújt a játékosoknak a nagyközönség előtti megmérettetésre, és a hazai játékos közösség összehozására.

Az online selejtezőből továbbjutott legjobb két CS:GO csapat, a Team HoP e-Sport Crew és az Empathy esports, valamint a legjobb két LOL csapat, a Team Horizon Reapers és a myRevenge e.V mérkőzött meg egymással a Lenovo Y kupa első helyszíni elődöntő állomásán, a PlayIT-en. Az Empathy esports csapata nyerte meg a CS:GO budapesti elődöntőjét és a Team Horizon Reapers csapata pedig LOL kategóriát, tovább jutva a novemberi budapesti döntőeseményre.

Az április 23-án tartott első CS:GO online selejtezőt a The War Room twitch.tv account alatt összesen 3416 ember nézte végig.

Az izgalmas csapatok közötti verseny mellett különböző gamer nyeremények is várták a kilátogatókat, illetve több hazai ismert játékos is részt vett a verseny és a játékok lebonyolításában.

„A Lenovo számára nagyon fontos a játékos közösség, így a játékosok felé való elköteleződésünket szeretnénk megmutatni, hogy a Lenovo Y kupával, amelyet idén először szervezünk meg, és bízunk benne, hogy egy sikeres versenysorozat után akár hosszútávú versenysorozatot is kialakíthatunk, amellyel a Lenovo Y gamer eszközeink és a hazai játékosok között szeretnénk felépíteni a hidat. A gamer verseny négy online selejtező versenyből, és négy élő elődöntőből, illetve egy Budapesti élő döntő eseményből fog állni, és külön érdekessége, hogy az online és helyszíni eseményeket majd élőben is követheti a magyar gamer közösség.” - mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Lenovo Y kupa döntő eseményére, amely a novemberi PlayIT eseményen kerül megrendezésre a követező három online selejtezőn nevezve juthatnak be a játékosok, ahol az online selejtező során a legjobb négy CS:GO vagy LOL csapat közé kerülve a helyszíni elődöntők megnyerése után juthatnak be, és küzdhetnek meg az összesen 2 000 000 Ft-ért.

A következő online selejtezőre, ami május 7-én, szombaton lesz, és amelyből a május 14-i debreceni PlayIT eseményen tartandó elődöntőre lehet bejutni, itt nevezhetnek a játékosok.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény