FőoldalÜzletA Siemens megnyitotta az informatikai biztonságot támogató műveleti központjait
2016. április 05., kedd ::

A Siemens megnyitotta az informatikai biztonságot támogató műveleti központjait

A Siemens megnyitotta az informatikai biztonságot támogató műveleti központjait (Cyber Security Operation Center, CSOC), melynek közös európai telephelyei Lisszabonban és Münchenben találhatók, míg az egyesült államokbeli központ Milfordban (Ohio államban) van. Ezeknek a telephelyeknek az eszközeire támaszkodva a Siemens ipari biztonsági szakértői figyelemmel kísérik a világ különféle részein található ipari létesítményeket érintő informatikai fenyegetéseket, biztonsági incidensek előfordulása esetén figyelmeztetik a vállalatokat és összehangolják a megelőző jellegű ellenintézkedéseket

Ezek a proaktív intézkedések a Siemens széleskörű üzembiztonsági szolgáltatásainak részét képezik, amelyek révén a cég a gyártó- és feldolgozó ipar területén tevékenykedő vállalatokat segíti abban, hogy sikerrel vegyék fel a küzdelmet az állandóan változó biztonsági fenyegetésekkel szemben és növeljék a telephely elérhetőségét.

Az ipari infrastruktúrák nagyobb mértékű hálózatosítása ("Dolgok Internete /Internet of Things/", "Industrie 4.0") az automatizálási környezethez kidolgozott, megfelelő védőintézkedéseket tesz szükségessé. Itt kerülnek a képbe a Siemens üzembiztonsági szolgáltatásai, amelyek biztonsági felmérésektől, valamint a tűzfalakhoz és vírusvédelemhez hasonló óvintézkedések bevezetésétől (a biztonság megvalósításától) egészen a gyártelepek folyamatos felügyeletéig terjednek; ez utóbbi a menedzselt biztonsági szolgáltatások segítségével történik, amelyeket most már maguk az informatikai biztonságot támogató műveleti központok (CSOC) nyújtanak. Amennyiben a Siemens szakértői fokozott veszélyt észlelnek, idejekorán figyelmeztetik az ügyfelet, javaslatokat tesznek a megelőző jellegű ellenintézkedésekre és koordinálják azok megvalósítását. Az ellenintézkedéseket annak megfelelően alakítják ki, mennyire kritikus az adott biztonsági incidens és várhatóan milyen hatást gyakorol majd az ügyfél üzletmenetére. Az intézkedések kiterjedhetnek a tűzfal szabályok módosítására, vagy olyan frissítésekre, amelyek révén a biztonsági rések kiküszöbölhetőek, továbbá a Siemens igazságügyi elemzéseket is szolgáltat a biztonsági incidensekről. Ezt követően a vállalatok már olyan nemzetközi szabványoknak megfelelően készíthetik el a jelentéseket, mint például az ISO 27002 vagy IEC 62443. Ezen túlmenően a cégek világos képet kapnak gyártelepeik biztonsági állapotáról is.

A Siemens üzembiztonsági szolgáltatásai a vállalat együttműködő partnere, az Intel Security által kínált termékeket használják, amelyek között megtalálható például a McAfee VirusScan (víruskereső), a McAfee Application Control (alkalmazás-vezérlés), a McAfee ePolicy Orchestrator (ePO) és a McAfee Enterprise Security Manager (vállalati biztonság menedzser), amely a biztonsági információkat és eseményeket kezeli.

A Siemens honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény