FőoldalÜzletABB adomány az Óbudai Egyetem szakmai oktatási tevékenységének támogatására
2016. március 30., szerda ::

ABB adomány az Óbudai Egyetem szakmai oktatási tevékenységének támogatására

Az ABB egy Unitrol 1010 típusú kompakt digitális gerjesztés-szabályzó készüléket adományoz az Óbudai Egyetem Automatikai Intézete számára. A készüléket Dr. Vajda István az Óbudai Egyetem Automatikai Intézetének igazgatója, egyetemi dékán vette át Mogyorósi Zoltántól, az ABB Kft. divízióvezetőjétől

Az adományozással a magyar és a svájci ABB az Óbudai Egyetem szakmai oktatási tevékenységét kívánja támogatni. Az ABB célja, hogy a készüléket az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának az Automatika Intézet Villamos Gépek Laborjában a hallgatók a laboratóriumi mérések és a gyakorlatok során használhassák.

Segítségével egy korszerű készülék használatán keresztül ismerkedhetnek meg a szinkrongépekkel, az Unitrolhoz mellékelt szoftvercsomag segítségével a gép viselkedését, villamos paramétereit valós időben követhetik nyomon.

A gerjesztés-szabályzókat jellemzően az erőművekben használják a villamos energiát előállító generátorok teljesítményének szabályzására, amely az UN1000 készülék esetén mikroprocesszoros technikára épülő digitális szabályozás. A generátorok teljesítmény-szabályozása azért fontos, mert a villamos energia rendszerben az energia nem tárolható, de a fogyasztásnak és a termelésnek egyensúlyt kell tartania. Az ABB UNITROL1000-sorozatú gerjesztés-szabályzók jellemzője a kompakt felépítés, az alkalmazás flexibilitása és megbízható működés.

Az Óbudai Egyetem Automatika Intézete automatizálási szakirányán belül kimagasló szintű az elektronika, automatika és az alkalmazott informatika oktatása. Az Intézet számos szakirányú modult kínál, például villamos gépek és hajtások, teljesítményelektronika, épület- és közmű automatizálás, intelligens elektronikai rendszerek, programozható irányítások, járműelektronika, valamint robotok, CNC gépek, és szervohajtások.

2014 őszétől MSc képzés is folyik az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki karán az ABB számára is fontos fókuszterületen a Villamosenergia-átalakítók, -tárolók és irányítástechnika specializáción.

Tanja Vainio, az ABB Kft. ügyvezetője elmondta: „Az Óbudai Egyetem cégünk számára kiemelten fontos szakmai képzési intézmény, amellyel évek óta nagyon jó kapcsolatot tartunk fenn. A közelmúltban hirdettünk meg egy ösztöndíj és egy női hallgatók számára, amelyben az egyetem hallgatói is részt vesznek.”

Az ABB honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény