FőoldalÜzletÚj tagokkal bővülhet a HERE
2016. március 08., kedd ::

Új tagokkal bővülhet a HERE

A Reuters szerint a Daimler, a BMW és az Audi konzorciuma új potenciális tagokkal folytat tárgyalásokat a HERE navigációs szolgáltatáshoz való csatlakozásról

A Nokia HERE navigációs szolgáltatását a BMW, az Audi és a Daimler konzorciuma tavaly augusztusban vásárolta meg 2,5 milliárd euróért az autonóm módon navigáló járművek kifejlesztéséhez. A projekt nyélbeütéséhez azonban még további jelentős befektetésekre van szükség. A Daimler navigációs technológiai bázisát szoftverfejlesztő szakemberek és informatikusok felvételével, valamint újabb akvizíciókkal tervezi bővíteni.

Új tagok csatlakozásával egyrészt jobban el lehet osztani a költségeket, másrészt a rendszer számára aktuális forgalmi információkkal szolgáló járművek köre is bővül. Február végén-március elején a Renault-Nissan szövetség, valamint a Continental abroncsgyár és autóipari alkatrész beszállító jelezte szándékát a csatlakozásra a HERE navigációs szolgáltatáshoz. Hírek szerint az érdeklődők köre nem korlátozódik a Nissan-Renault és a Continental cégekre. Tárgyalások zajlanak például távközlési szolgáltatókkal is az ultra-nagysebességű 5G mobil hálózatok lefedettségének kiterjesztési lehetőségeiről A navigációs kommunikációs szabvány kidolgozása is minden érintett fél közös érdeke.

Az Exane BNP Paribas elemzői 50 milliárd dollárosra becsülik az önállóan navigáló és hálózatra kapcsolt járműveknek nyújtott szolgáltatások kialakulóban lévő piacát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény