FőoldalÜzletA Foxconn vevő lenne a Sharpra
2016. január 22., péntek ::

A Foxconn vevő lenne a Sharpra

A Bloomberg vállalati belső forrásra hivatkozó értesülése szerint a Foxconn 600 milliárd jen (5,1 milliárd dollár) vételi ajánlatot tett a Sharpra

A hírügynökséget tájékoztató forrás szerint a tajvani Foxconn Technology Group elektronikai beszállító vállalat meg kívánja szerezni a súlyosan eladósodott japán Sharp Corp. elektronikai konszernt. A japán cég január végéig dönt az ajánlat elfogadásáról vagy elutasításáról.

A többek között az Apple számára iPhone készülékeket gyártó Foxconn 2012-ben már próbálkozott befektetéssel a Sharpban, az üzlet azonban irányítási és felügyeleti nézeteltérések miatt meghiúsult. A Foxconn akkor 66,9 milliárd jent ajánlott fel a Sharp 9,88 százalékos részvénypakettjéért. Az üzlet - ha megvalósul - a legnagyobb akvizíció lesz a Foxconn részéről 2009 óta, amikor 5,3 milliárd dollárért vásárolta meg a Chi Mei Optoelectronics Corp. képernyőgyártó részlegét, az Innolux Corp. vállalatot. A Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co.) szóvivője nem kommentálta az értesülést.

Az elektronikai alkatrész beszállítással, összeszereléssel és logisztikával foglalkozó Foxconn a Sharp révén kibővíthetné működési területét, a Sharp pedig, az okostelefon és táblagép képernyők egyik legnagyobb gyártója szert tehetne a Foxconn ügyfelei, közöttük az Apple, az Amazon.com és a Xiaomi Corp. vállalatok megrendeléseire.

A hírre a Sharp részvénye Tokióban 25 százalékos átmeneti erősödés után hat százalékos nyereséggel zárt csütörtökön. A részvény árfolyama 2015-ben 53 százalékkal, 2014-ben 20 százalékkal esett.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény