FőoldalÜzletIdén a Motorolából csak a Moto marad
2016. január 14., csütörtök ::

Idén a Motorolából csak a Moto marad

A világ első mobiltelefon gyártója, a Motorola neve az idén örökre eltűnik a telefonokról

A Motorola neve sokáig egyet jelentett a mobiltelefonokkal: a készüléket feltaláló mérnök 1973-ban a Motorolánál készítette el az első, mobil telefon hívásokra ténylegesen is alkalmas készülékét, melyből azonban csak 1983-ban lett piacképes termék.

Az okostelefonok berobbanásakor – a Nokiához nagyon hasonlóan – azonban elaludt az amerikai mobilgyártó, melynek következményeként 2012-ben a Google vásárolta fel a Motorola telefongyártó részlegét, majd ők két évvel ezelőtt a Lenovónak adták tovább a céget. A felvásárlás során körülbelül 2000 szabadalom, a Motorola brand- és védjegyhasználata került a Lenovo tulajdonába. A Lenovónak azért jött jól az üzlet, mert sokkal korábban tudott megjelenni az amerikai és nyugat-európai piacokon, mintha organikus fejlődés alapján kellett volna ezt véghezvinniük.

Most azonban véget ér a történet: Rick Osterloh, a Lenovo általános vezérigazgató-helyettese a CNET-nek adott interjújában elárulta, hogy kivezetik a piacról a Motorola brandet, még idén eltűnik majd a felirat és a név. A vonatkozó készülékeket a továbbiakban a nem túl szofisztikáltan hangzó Moto by Lenovo márkával forgalmazzák majd – ki tudja meddig... A Batman-re hajazó formájú M betűt egyelőre megtartják

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény